Home » Forskning » Fremtidens teknologier nu samlet i Esbjerg
Fremtidens teknologier nu samlet i Esbjerg

Fremtidens teknologier nu samlet i Esbjerg

Share

Med en stor event åbnedes dørene i går til en digital
smeltedigel af international kaliber. En af Danmarks stærkeste aktører
inden for digitalisering har skabt et digitalt laboratorium, hvor
virksomheder, forskere, it-nørder og alle nysgerrige danskere kan føle
på fremtiden. Laboratoriet hedder SE Next Step Lab

Åbningsdagen dannede blandt andet ramme for den eksklusive danmarkspremiere på HP Sprout. I laboratoriet kan du opleve de teknologier, som i nærmeste fremtid skal undervise dine børn via telepresence, koble dig til din læge og dine kollegaer via robotter og gøre din hverdag nemmere ved at tænke selv.

”SE har med det nye laboratorium skabt et teknologimekka uden sidestykke i Danmark. Her kan du – helt konkret – opleve det digitale samfund, der venter lige om hjørnet. Hvordan kan teknologien give os et bedre liv, og hvordan vil fremtidens teknologier ændre velfærdssystemet, som vi kender det? Mange af de svar kan vi nu finde og føle på ét samlet sted – i Esbjerg,” siger it-guru Preben Mejer, som har været med til at udvikle SE Next Step Lab.

På et besøg i laboratoriet kan du fx:

• Opleve Braci, som gør livet både nemmere og sikrere for døve, ved at lade din smartphone detektere en bred vifte af lyde som dørklokker, røgalarmer, vinden i træerne og grædende babyer. Lydene omdannes til information, som hørehæmmede modtager på telefonen eller via et wearable.

• Hilse på robotten Robert der genoptræner indlagte på intensivafdelinger og aflaster hospitalspersonalet. Udviklet af supersuccesen Universal Robots og vinder af Careware-prisen. Robert er den første robot af sin art i verden.

• Prøve de revolutionerende nye astronautsokker, som forebygger blodpropper. Udviklet af den danske iværksættervirksomhed Ohmatex til det europæiske rumprogram.

• Overvåge dit hjem med Canary, som holder øje med dit hjem for at skabe de bedst mulige hjemlige rammer. Fx overvåger den luftkvalitet og temperatur, så du ved, hvornår det er tid til at lufte ud.

• Prøve Double Robotics og være til stede uden at være til stede.
• hilse på Ninja Sphere, som samler din kommunikation og overfører den til den enhed, du bruger lige nu. Ser du fjernsyn, bliver filmen automatisk sat på pause, når din telefon ringer.

Udstillingen er gratis, åben for alle og kan opleves hverdage kl. 8-17 i SE’s hovedkontor i Esbjerg.

Esbjerg i international superliga

Laboratoriet åbner som en del af SE Next Step, et omfattende data- og innovationsprojekt under SE-koncernen. SE Next Step har netop offentliggjort partnerskab med it-giganten HP. SE har med sine 266.000 andelshavere et helt unikt datagrundlag og arbejder målrettet med Big Data.

Data fra de mange andelshaveres suppleres med indsigt fra et testpanel på 2.600 husstande. Det giver mulighed for at teste helt nye produkter og teknologier af ’i virkeligheden’. Det skal HP nu udnytte.

”SE Next Step høster stigende international interesse. Vi samarbejder med nogle af morgendagens mest lovende digitale tænkere, og nu også med en af verdens førende it-giganter. De tiltrækkes af den unikke digitale infrastruktur, vi har her i Syddanmark, og potentialet er stort for Esbjerg, Region Syddanmark og det danske erhvervsliv generelt. Det nye laboratorium fremviser mange af de teknologier og projekter, som sætter Esbjerg i en digital international superliga,” siger administrerende direktør Lisbeth Valther, SE Next Step.

Projektet afholder også en verdensledende iværksætterkonkurrence, Next Step Challenge, som har tiltrukket 300 internationale ansøgere, og som netop har vundet Nordic Startup Award for bedste accelerator.


TAGS
teknologi

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S