Home » Internet » Alle danskere skal have bredbånd
Alle danskere skal have bredbånd

Alle danskere skal have bredbånd

Share

Det er regeringens målsætning, men er den mulig at leve op til, hvordan skal den udføres, og hvor kommer pengene fra?

Sidst i 2010 kom vores it- og videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen med det storsindede løfte, at alle danskere skal have bredbånd. Faktisk så sagde hun helt præcist: »Alle danskere skal have adgang til 100Mbit bredbånd senest i 2020.« – Et flot løfte, gode ambitioner og mål om, at Danmark skal være med helt i front for international it- og bredbåndsudvikling.

Men spørgsmålet er, om det er muligt at leve op til den storslåede målsætning, for intet sted nævner ministeren noget om at komme med en pose penge, der sikrer muligheden for at få den fornødne infrastruktur på plads.

Se, hele humlen er den, at det meste af den danske infrastruktur stadig kører på kobber i jorden. Et efterhånden noget bedaget system, som dels kræver en hulens masse vedligeholdelse, og dels har sine teknologiske begrænsninger.

Selvom vi hele tiden ser, at blandt andet TDC presser grænserne for, hvad kobbernettet kan bære og ikke mindst yde, så har kobbernettet altså sine begrænsninger. Vejen frem er og bliver fibernet, der er den eneste kendte teknologi, der kan give alle danskere 100Mbit.

Se også:  Stor prisstigning på vej til 2,5 millioner danskere

Men det betyder også, at der skal investeres i den danske infrastruktur, og her snakker vi om markante investeringer. For ikke alene skal der nedgraves kabler til det nødvendige backbone-net, der skal også lægges kabler ind til samtlige danske husstande, og hvem skal stå for den investering?

At det er nødvendigt at få en fornuftig it-infrastruktur på plads, kan ikke diskuteres. Her i Danmark har vi ingen råvarer eller produktion, som vi kan sælge. Vi skal leve af viden og muligheden for at få produceret vores varer i andre lande.

Men den slags kræver også kommunikation og samarbejde over distancerne. Og det igen kræver et internet, der virker. Muligheden for videokonferencer og udveksling af data må ikke være hindret af lave båndbredder. Tingene skal bare fungere, og netværket må ikke være en hindring.

Men også på det menneskelige plan er højhastighedsnet noget, der bør være en del af fremtiden. Danskerne er blevet bedre til at flytte rundt og tage arbejde og ikke kun der, hvor de bor. De bosætter sig både i Danmark og udlandet, og dermed bliver der også et stadig større krav til at kunne kommunikere over store afstande, uden problemer.

Se også:  Lynhurtig internet nu tilgængeligt for over en halv million danskere

Her snakker vi ikke kun om e-mail, men i lige så høj grad om videokommunikation, og det skal ikke være hakket og dårlig kvalitet. Det skal være ”som at være der selv”. Videotelefoner og videochat over nettet skal være lige så naturligt som at skrive en e-mail. Men igen så kræver det, at infrastrukturen er på plads.

Så lad der lyde en opfordring til ministeren om ikke at lade det blive ved de flotte løfter, men også sætte handling bag ordene, så vi kan få fibernet ud i hele Danmark.

Hvad mener du? Er regeringens mål fornuftigt, og tror du på, at det kan opfyldes?

[pt id=’2007233′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Lars Bennetzen chefredaktør”‘]

Lars Bennetzen, chefredaktør


TAGS
bredbånd
dong
fibernet

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S