Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Alienware Aurora: Stationært gaming-monster

Futuristisk skåret, en ydelse af en anden verden koblet med evnen til at komme af med varmen kender Alienware Aurora. .

Af Carsten Sørensen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Hvis man var tysk, ville man sikkert kalde Alienware Aurora for en ægte 'krattpaket'. Det er i sandheden også en voldsom gamingcomputer, der helt i tråd med Alienwares sædvane 'bor' i et kabinet, der skiller sig ud fra mængden.

Den er let at administrere, har fint med udvidelsesmuligheder og et hav af tilslutningsmuligheder.

Kabinettet er forholdsvist højt, men det fylder til gengæld ikke så meget i dybden. Der er dog stadig plads til at installere to store grafikkort. Kabinettet er værktøjsfrit, man åbner eksempelvis siden ved at hive i et håndtag. Strømforsyningen sidder vertikalt monteret på en svingarm, som kan svinges til siden, så adgang til bundkortet opnås.

Computeren kan fås med luft og vandkøling, og der er i høj grad tænkt på luftgennemstrømning i et kabinet, der ellers ikke har så stort et rumfang. Der er rigeligt med luftindtag, og varmen trækkes ud gennem luftudtaget på toppen.

Man må så til gengæld undvære et optisk drev i hvert fald på testeksemplaret, det er dog muligt at montere et slimline dvd-multi-drev, som det også fremgår af billedet her. Kabinettet med det futuristiske udtryk er måske ingen decideret skønhed, men den nærmest industrielle enkelthed kan også have sin charme.

Det hele flankeres af en ret diskret LED-udsmykning på siden, og naturligvis af powerknappen i form af det velkendte oplyste alien-hoved. Kabinettets indre gemmer på mulighed for at installere op til fem drev, hvilket placerer den i midten af det opnåelige i denne test.

Kabinettet klarer sig rimeligt, hvad støjniveauet angår, men det er dog ikke en af testens bedste på det punkt. Når det kommer til energiforbruget, er det den mest forslugne, uden at det er voldsomt ret meget mere end de andre deltagere.

Hvad med dens processorkraft?

Der er dog også en årsag til, at den tager godt for sig. Ikke nok med at processoren er den stærke Intel Core i7-6700K, Alienware har taget sig den frihed at overclocke alle fire kerner til 4,4 GHz, hvilket er nok til at sikre Aurora den absolutte hurtigste placering.

Det suppleres af et meget stærkt Nvidia GTX 1080-grafikkort, der, som alle Pascal- kort her, er udstyret med hele 8 GB gddr5- hukommelse. Sammen gør det Alienware Aurora til testens hurtigste computer i så godt som alle test. Det er en meget dyr computer, men man får også noget for pengere, det er helt afgjort.

I hverdagen sørger den lynhurtige pci-e ssd for en virkelig responsiv brugeroplevelse. Alle deltagere har ssd, men her er det en helt anden klasse end hos de andre. Den suppleres også af et 1 TB harddisk, så drevmæssigt er alt fint.

Produkt: Aurora. Producent: Alienware Produkt: Aurora
Producent: Alienware

[irp]