Home » Mobiltelefon » Akut mangel på ødelagte iPhones
Akut mangel på ødelagte iPhones

Akut mangel på ødelagte iPhones

Share

Har din iPhone været på havets bund, er du kommet til at køre den over
eller forvekslede din hund den med et kødben? Så fortvivl ikke, for du
kan stadig få penge for den. Hos Danmarks største forhandler af brugte
iPhones www.brugteiphones.dk skriger de nemlig lige nu på flere smadrede
telefoner.

Det lyder måske vanvittigt, men selvom din iPhone er smadret til uigenkendelighed, står der stadig to unge iværksættere klar til at købe den.

“Vi modtager stort set alt med kyshånd lige nu uanset stand. Med få undtagelser, fx hvor man selv har åbnet telefonen og forsøgt at reparere den, eller hvor bundkortet er knækket, kan vi bruge det hele, siger Julius Winther, medstifter af Brugteiphones.dk. Sammen med partneren Nino Fris og deres tre ansatte reparerer han dagligt store som små skader på højtryk i værkstederne på Østerbro og i Indre by.

Han fortæller, at 95% af alle brugte og ødelagte telefoner bliver repareret og solgt videre inden for et par dage. Selv i de tilfælde, hvor man næsten ikke kan se, at der er tale om en iPhone.

Se også:  Vildere og dyrere: Her er Apples nye iPhone 13 Pro-modeller

“Nogle af de slemmeste tilfælde er telefoner fra havbunden, eller da vi modtog en telefon der var blevet kørt over af en bil. Den lignede ikke en telefon mere men derimod ét stort mosaikbillede. Efter en kærlig hånd var den så god som ny. Der var også en af vores kunder, der havde fisket telefonen op fra hundekurven. Hendes Sankt Bernhard havde gnasket det meste af den i stykker. Vi endte med at købe den alligevel og den blev allerede solgt dagen efter.

Julius Winther fortæller, at danskerne generelt er blevet vilde med at sælge og købe brugte iPhones. I hans virksomhed er omsætningen steget med 891 procent siden januar, og sommermånederne har slået alle rekorder.

“Det største problem lige nu er at vi ikke kan følge med efterspørgslen. Vi står akut og mangler over 300 brugte iPhones om ugen. Hvis vi havde telefoner nok, kunne vi nemt afsætte over 500 enheder om ugen”, siger han og tilføjer, at de brugte mobiler er solgt næsten inden de lander i værkstedet.

Det er især mellemmodellen iPhone 4S, der er populær, da det er en god telefon, som man kan spare 20-30 procent på i forhold til en ny. Julius Winther mener, at der er sket et holdningsskift blandt danskerne når det gælder om at købe en brugt telefon.

Se også:  iPhone 13 præsenteres på tirsdag

Det er blevet meget mere normalt at købe en brugt smartphone. Priserne er steget støt de sidste år og ikke alle vil bruge 5-6000 kr. på en spritny iPhone. Derudover har man stadig garanti mod fejl og mangler, hvis man vælger at købe gennem en forhandler.

Brugtkøb er især populært blandt forældre, der køber en telefon til deres barn, den voksne kvinde, der køber én til sin mor eller den selvstændige håndværker, der giver sine ansatte en arbejdstelefon. Derudover er der mange unge der vælger at købe brugt, hvis de har fået deres iPhone stjålet.

BOKS: Sådan foregår det
1. Gå ind på www.brugteiphones.dk og udfyld en formular
2. Se hvor meget du kan få for din telefon
3. Modtag en frankeret svarkuvert med posten
4. Send din brugte iPhone retur
5. Modtag dine penge


TAGS
iPhone
reparation

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S