Over halvdelen af virksomheders webtrafik kommer fra robotter

Over halvdelen af virksomheders webtrafik kommer fra robotter

Share

Langt fra al webtrafik kommer fra internet-brugere af kød og blod. Ny løsning skal afsløre ”falske” annoncekliks fra robotter.

Ifølge it-virksomheden Akamai kommer op til 60 pct. af virksomheders webtrafik fra såkaldte bots, der er små computerprogrammer med gode eller ondsindede dagsordner. Ny løsning skal hjælpe virksomheder med at håndtere bot-trafikken, fx ved at afsløre ”falske” annoncekliks.

Op til 60 pct. af virksomheders webtrafik kommer fra bots, der bliver sat til at udføre opgaver på virksomhedens hjemmeside. Det viser tal fra en af verdens førende CDN-virksomheder Akamai, der håndterer 15-30 pct. af al internettrafik. Derfor lancerer Akamai nu Bot Manager, der skal hjælpe virksomheder med at håndtere deres bot-trafik.

Se også:  Robotprinter spytter robotter ud, der kan genbruges igen og igen

”It-systemer på tværs af brancher og industrier bliver i stigende grad drevet af algoritmer og automatiske computerprogrammer. Derfor skal virksomheder i realtid have mulighed for at identificere, kategorisere, blokere og håndtere de forskellige typer af bots”, siger Per Sterner nordisk direktør for Akamai.

Good bot, bad bot

Der findes mange forskellige typer af bots – både gode og onde. De ”gode” bots kender vi eksempelvis fra webcrawlers, der bliver brugt i søgefunktioner eller til at holde en hjemmeside opdateret ved automatisk at validere HTML-koder og tjekke links. Men bots kan også have ondsindede dagsordner.

Del denne