Home » Smart hjem » AirThings Wave Plus [TEST]: Måler det hele men ikke helt præcist
AirThings Wave Plus [TEST]: Måler det hele men ikke helt præcist

AirThings Wave Plus [TEST]: Måler det hele men ikke helt præcist

Share

[Opdateret d. 03-11-2020]

Dit indeklima har betydning for din sundhed og dit velbefindende, så der er god grund til at måle på det, især hvis du har rum, hvor luftkvaliteten kan have svære vilkår – kældre, lofter osv. Wave Plus måler både temperatur, fugt, CO2, TVOC, lufttryk og ikke mindst radon, som er ret unikt for denne type produkt

Måling af radon er almindeligvis en omfattende proces, hvor sensorer placeres i dit hjem over en længere periode og dernæst sendes til analyse hos et specialiseret firma. AirThings har imidlertid gjort det muligt at foretage målingen blot ved at placere den lille Wave Plus-enhed, der hvor du vil måle.

Forbind den til din mobil, og du vil kunne se status på radon-niveauet samt de øvrige luftparametre. Der er også adgang til et online radonkort, hvor du kan se radonrisikoen for dit eget nærområde såvel som resten af verden.

Ujævn radon-måling

Vi placerede Wave Plus i en kælder, hvor vi tidligere har fået foretaget en professionel radonmåling. Denne måling viste, at niveauet var under det anbefalede maks på 100, dog ikke meget under. Wave Plus viste, at niveauet lå lige omkring 20. En markant forskel. Vi havde også lillebroren ”Wave” tilrådighed, som er stort set identisk, blot med færre måleparametre.

Se også:  Alt det smarte i hjemmet kan tale samme - Matter-standarden endelig klar

Den placerede vi i testperioden ved siden af Wave Plus og fik en radonmåling på omkring 40. Wave Plus målte således ikke bare skævt i forhold til en professionel måling, men også i forhold til et produkt af samme type. Det er ikke særlig betryggende. Efter alt at dømme måler Wave Plus lavere end den burde, og det er potentielt til skade for brugeren. Vi kan derfor ikke anbefale den til radonmåling.

Opdatering: AirThings har rettet fejlen forbundet med radon-måling, og denne kritik er således ikke længere gældende.

Ingen Wi-Fi

Resten af målingerne klarer den ganske udmærket, og det er fint, at man både har CO2 og TVOC med, da det er mere ”usynlige” faktorer, man ikke umiddelbart lægger så meget mærke til som temperatur og fugtighed.

Se også:  Robotplæneklippere [STORTEST]: Få en flot plæne uden slid og slæb

Opsætningen er nem. Du skal blot hente appen og røre Wave Plus med din mobil, så er du i gang. Forbindelsen sker via Bluetoooth, hvilket har den fordel, at Wave Plus bruger så lidt strøm, at den kan køre på et batteri i flere år. Sammenlignet med en Wi-Fi-løsning er ulempen dog, at du kun får opdaterede målinger, når du er i nærheden af enheden. Du kan ikke få realtids-opdateringer, når du er væk hjemmefra.

Det udelukker muligheden for at blive varslet om brand eller oversvømmelse, hvis temperatur eller fugt stiger pludseligt. Der er mulighed for Wi-Fi-opkoblling ved tilkøb af en AirThings Hub. Men så bliver det en halvdyr løsning. En model med indbygget Wi-Fi skulle dog være på vej. Det vil være en betydeligt forbedring. Og hvis så også radonmålingen bliver tunet på plads, så har vi et glimrende produkt, men i sin nuværende form er Wave Plus ikke helt i mål.


AirThings Wave Plus
2.5

Summary

Pris: 1995 kroner

TAGS
AirThings
indeklima
Smarthome

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S