Home » Underholdning » Airtame 2 [TEST]: Nydesignet streaming-dongle
Airtame 2 [TEST]: Nydesignet streaming-dongle

Airtame 2 [TEST]: Nydesignet streaming-dongle

Share

Efter fire års videreudvikling er danske Airtame nu aktuelle med en opdateret version af deres unikke Wi-Fi-dongle til trådløs streaming af indhold fra computere til skærme og projektorer

Airtame er en dansk startup-virksomhed, som i 2014 blev lanceret med en rekordsættende crowdfunding-kampagne for en Wi-Fi-dongle, der skulle bygge en trådløs bro mellem computere og skærme. Alt om DATA testede denne dongle i september 2015 – se vores hjemmeside, og tre år senere hørte vi igen fra firmaet, som kunne berette om 100.000 solgte enheder og ikke mindst en ny Airtame 2-udgave af den originale dongle.

Væk med kabler

Hvis vi havde hundrede kroner for hver computerbaseret præsentation, vi har oplevet, der er gået i udu på grund af kabelproblemer mellem maskinen og skærmen/projektoren, ville bankrådgiveren og hans spidse sko stråle endnu mere, når vi stiller i filialen.

Se også:  Ny stor streamingtjeneste - Paramount+ byder på masser af velkendte titler

Airtame klarer denne udfordring med en dongle til skærmen og en app, som kan installeres på enhver computer. Så skal presentatøren blot vælge den aktuelle dongle og gå i gang.
Sådan er situationen stadig med Airtame 2, men nu taler producenten ikke alene om skærmspejlingsløsninger, men også om at gøre blanke skærme til smarte, kollaborative displays. Herved forstås, at skærme med Airtame kan bruges til digital skiltning – ”signage” på nydansk.

Airtame 2 er blevet Apple-lækker og kommer komplet med kabler og ophæng.

Airtame 2 er blevet Apple-lækker og kommer komplet med kabler og ophæng.

Af en Wi-Fi-dongle er Airtame 2 blevet særdeles veludrustet. Ud over en 1 GHz-processor med to kerner er der separate chips til grafik og Wi-Fi, og arbejdshukommelsen er firedoblet til 2 GB. Ydermere er den trådløse rækkevidde fordoblet til 20 meter.
Det visuelle design er totalt fornyet, og når det gælder emballage og kabling, kan Airtame også have skelet til Apple. Donglen er sluppet af med hvalpefedtet, og lækkerhedsfaktoren er nu helt i top. Det samme er prisen, som har fået et ordentligt vred opad.

Se også:  Stream video til mobilen uden at betale for brug af data
Nu også med vinduer

Normalt fungerer skærmspejling ved, at hele computerens skrivebord streames til skærmen eller projektoren. Det er selvfølgelig fint, hvis en præsentation afvikles på hele computerskærmen. Vi synes vældig godt om Airtames nye mulighed for kun at dele et enkelt vindue. Så kan man have et privat vindue åbent med noter og andet støttemateriale.

I vores testmiljø har vi en pc med to skærme. Når vi vil dele skærmen, vælger Airtame konsekvent monitor 1, mens et skift til vinduesdeling giver frit valg på begge skærme.

Apropos vinduer gør Airtame meget ud af, at deres løsning er platform-agnostisk. Det vil sige, at den kan køre lige godt på enheder med Windows, Mac, Linux eller Chromebook styresystemer.

Airtame 2

Dommen

»Med 2-versionen af HDMI-donglen er Airtame kommet et godt stykke videre med sin originale løsning til trådløs streaming fra en computer til et tv, en monitor eller en projektor. I vores Windows-miljø fungerer donglen hurtigt og helt upåklageligt, og betjeningen læres hurtigt. For virksomheder og institutioner er den høje pris næppe afskrækkende, og 30 dages returret gør et køb risikofrit.«

Pris: 3750 kr. (inkl. moms)
Produkttype: HDMI-dongle til trådløs streaming af indhold
Understøttede platforme: Windows, Mac OS, Linux, Android, AirPlay
Billedopløsning: 1080p/60 fps, 720p/60 fps
Tilslutninger: USB-C (Power, HDMI, USB Host, Ethernet), Micro USB (Ethernet)
Mål (Ø x H): 78 x 14 mm
Vægt: 86 g

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Airtame
streaming
streaming-adapter

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S