Home » Hovedtelefoner og højttalere » AirPlay-anlæg til Struer-pris
AirPlay-anlæg til Struer-pris

AirPlay-anlæg til Struer-pris

Share

BeoPlay A9, der ligner en parabol, kan streame AirPlay og DNLA, så både iPhone og Android er dækket ind. Men lydanlægget er en dyr fornøjelse

Meget kan siges om Bang & Olufsen, men et meget positivt træk ved Struer-virksomheden er, at den ikke er bange for at bryde med vanetænkning.

Senest har virksomheden sendt dette aparte udseende musikanlæg i butikkerne, et musikanlæg der fortsætter B&O’s meget succesrige flirt med Apple, idet anlægget er udstyret med AirPlay-teknologien, som gør det muligt at overføre musikken trådløst fra computere, iPhone og iPad.

Men denne gang har B&O helgarderet sig, så også Android-ejere kan være med i legen: Anlægget er gjort kompatibelt med den trådløse DLNA-standard.

BeoPlay A9 er en diger sag på 14,5 kilo, der hviler på tre ben af træ. Den kan også hænges op på væggen, som et stykke kunst. Nogle kalder den for parabolen, men denne anmelder synes mere den ligner en skydeskive fra
Disneys Robin Hood-tegnefilm. Den mangler bare cirklerne med pointangivelse.

Det aparte design følges op af en noget anderledes brugerflade, der udelukkende består af en tænd-sluk-knap og en trykfølsom strip, der håndterer volumen: Før hånden langs med den øverste kant for at skrue op og ned for musikken. Alle stik er gemt bag på anlægget og det eneste nødvendige kabel er det, der skal sættes i stikkontakten.

Se også:  Advarsel: iPhone-oplader kan skade hjertepatienter

Anlægget har nyligt vundet to designpriser, senest IF product design award 2013 og det er i denne anmelders øjne helt fortjent. Det er et møbel såvel som et musikanlæg, og det nærmest tigger om at blive placeret i et minimalistisk hjem omgivet af nordisk design.

Passer den hvide farve ikke til resten af hjemmet, kan stoffet på fronten udskiftes. Udskiftere kan fås i farverne sølv, grøn, rød, sort, hvid og brun, men ikke med skydeskive-design. Endnu. Her på redaktionen krævede det dog tre mand at få stoffet monteret, og ligegyldigt hvor godt det blev glattet ud, var der alligevel skæmmet af folder.

Bag stoffet gemmer A9 på en 8-tommer subwoofer, to 3-tommer mellemtone-enheder og to ¾-tommer diskanthøjttalere. Hver højttaler har sin egen dedikerede digitale forstærker, og samlet leverer de fem forstærkere voldsomme 480 watt.

Opsætningen af A9 foregår dejlig smertefrit ved hjælp af en gratis app, der kan hentes i App Store, og vi oplevede ingen problemer med den ellers notorisk ustabile AirPlay-forbindelse.

Sonisk er der ikke mange AirPlay-løsninger, der kan følge med A9‘eren – om nogen overhovedet. Ikke alene er der ualmindelig meget smæk på højttaleren, lydkvaliteten er også langt over par, og der skal skrues pænt op, inden lydbilledet bliver grimt. Selv om det er et 2.1-lydsystem, så er stereoperspektivet en udfordring for BeoPlay A9. Dertil sidder enhederne for tæt på hinanden.

Se også:  Android 12 nærmer sig – nu kommer detaljerne

Til gengæld har anlægget en imponerende bas, der øges sammen med volumen, og både mellemtoner og diskant er godkendt herfra – selv om det skal nævnes, at du snildt kan finde højttalere, der lyder langt bedre til prisen. Så får du bare ikke de trådløse lækkerier og designet med i pakken.

Anlæggets største udfordring er prisen. Det er temmelig svært at se på prislappen, at BeoPlay A9 er udsendt under Bang & Olufsens “folkelige” brand, B&O Play, for prisen er alt andet end folkelig.

Tvært-imod er det de færreste i undertegnedes omgangskreds, der alene ville overveje at betale femten tusinde kroner for en enkelt højttaler – heller ikke selv om højttaleren er så utrolig lækkert designet som A9‘eren. Men det er en sag mellem dig, dit designvalg og din pengepung.

[themepacific_accordion] [themepacific_accordion_section title=”Fakta”]

BeoPlay A9

[/themepacific_accordion_section] [/themepacific_accordion]


BeoPlay A9
  • Brugervenlighed
  • Funktionalitet
  • Ydelse
  • Pris
3
Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
AirPlay
Android
Bang & Olufsen
iPad
iPhone
TechLife

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S