Home » AOD Pro » Nu skal kunstig intelligens forudsige og rette fejl i computernetværk
Nu skal kunstig intelligens forudsige og rette fejl i computernetværk

Nu skal kunstig intelligens forudsige og rette fejl i computernetværk

Share

Netværksproducenten Cisco hævder at have en teknologi, som både kan finde og fikse netværksfejl automatisk

Det har taget to års forskning og udvikling, men nu er netværksgiganten Cisco klar med en ny analyse-teknologi, der skal kunne forudsige netværksfejl, før de sker.

Teknologien skulle endda kunne løse problemerne selv, når dens kunstige intelliegns er blevet integreret og trænet godt nok.

Ifølge Cisco er den største udfordring for it-afdelinger at skulle reagere på forstyrrelser i netværket. Selskabet mener, at analyser, der kan forudsige, hvad der vil ske på nettet koblet med enorme mængder af historiske data, er en potentiel løsning.

Ifølge mediet The Register benytter Ciscos nyeste algoritme flere forskellige machine learning-modeller. De skulle også bruge flere forskellige avancerede statistiske modeller, samt neurale netværk.

Se også:  Kunstig intelligens skal bekæmpe økonomisk kriminalitet
Ingen blinde punkter

Netværksspecialisten oplyser dog ikke nærmere om, hvilke produkter den nye AI-problemknuser vil komme sammen med. Indtil videre nøjes selskabet med at oplyse, at den vil blive en del af en lang række produkter og tjenester i løbet af det næste par år.

Cisco tør dog slå fast, at man har store forventninger til produktet. Cisco hævder blandt andet, at teknologien ikke har nogen blinde punkter eller begrænsninger, når det kommer til, hvad den kan se eller overvåge.

Den skulle blandt andet kunne bruge telemetri fra applikationer, log-hændelser og topologi. Herudover skulle Cisco have en række andre teknologier, der kan levere data til modellen.

Se også:  Kunstig intelligens er bedre til at kode end menneskelige udviklere

Den nye AI vil, ifølge Cisco, kunne bidrage med anbefalinger til administratorer – såsom at omdirigere trafikken. Den skulle være i stand til at udføre handlinger og opgaver automatisk, herunder at ændre på quality of service, konfigureringer og flere andre ting. Cisco forklarer dog, at der er sat begrænsninger på, hvad den kan gøre uden forudgående godkendelse fra en it-ansvarlig.


TAGS
AI
Kunstig intelligens
netværk

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S