Home » Robot » Nu afsløres krybskytter af robotdyr
Nu afsløres krybskytter af  robotdyr

Nu afsløres krybskytter af robotdyr

Share

Når krybskytter fremover får et truet dyr på sigtekornet, kan de få sig en ubehagelig overraskelse. Måske lægger de an til at skyde et overvåget robotdyr, og så klapper fælden på stedet

Krybskytteri er et stigende problem verden over. Alene i Sydafrika er der siden 2010 blevet dræbt over 5000 næsehorn, fordi hornene kan sælges for mange penge på de sorte markeder. Snigskytterne bruger ofte brutale metoder, fælder og baghold.

Derfor ved myndighederne som regel, når en krybskytte hærger, men det er næsten umuligt at finde og anholde de skyldige ude i den store, vilde natur.

Det sker så at sige aldrig i virkeligheden, at en jagtbetjent befinder sig lige netop det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. Det er nærmest som at vinde i lotteriet, og hvis det endelig sker, og krybskytten bliver anholdt, er dyret oftest dræbt alligevel.

Dyrebeskyttelsesorganisationen Humane Society Wildlife Land Trust oplyser, at der for lige så mange dyr, der skydes legalt, nedlægges mindst lige så mange dyr illegalt.

Så der må andre midler til, og i blandt andet USA forsøger man helt nye, teknologiske veje. I Maryland blev to krybskytter for nylig pågrebet, efter at de på ulovlig vis havde skudt mod en hjort uden for jagtsæsonen. Til uheld for krybskytterne viste det sig, at hjorten var en robot.

Se også:  Nu skal robotter samarbejde ligesom myrer

Sådanne dyrerobotter, der til forveksling ligner den ægte vare, er det seneste våben, som de amerikanske myndigheder har taget i anvendelse mod krybskytteri. Og det virker.

Robotterne ligner de ægte dyr så meget, at flere krybskytter allerede er blevet taget, efter at de har skudt mod de falske ”stand-ins”. Jagtbetjente kan nemlig holde sig parat i nærheden af robotten og anholde de ulovlige jægere på fersk gerning.

Kan fjernstyres på afstand

Det foregår som oftest ved, at de lokale myndigheder får et tip om, at der optræder krybskytter i deres distrikt. Så opstiller jagtbetjente dyrerobotter et troværdigt sted og holder sig skjult i nærheden i en bil eller på anden måde uden for syne.

De kan fjernbetjene robotdyret til at rykke lidt på hovedet og svirpe lidt med halen, så dyret forekommer så livagtigt som muligt. Hvis krybskytterne så dukker op og løsner skud mod robotten, kan jagtbetjentene slå til og anholde dem med så at sige en ”rygende riffel” i hånden.

Se også:  Nu skal robotter samarbejde ligesom myrer

På den måde har flere krybskytter ifølge lokale vildtstationer pludseligt måttet se sig i besiddelse af et bødekrav på op mod 200.000 danske kroner eller mere.

Det er ikke til at se det, hvis du ikke lige ved, at der kun er tale om en kunstig ulv. Motorerne, som giver naturlige bevægelser, er placeret ved halsen eller i benene.

Firmaet bag de livagtige robotter hedder Custom Robotic Wildlife og har hovedsæde i Wisconsin i det nordlige USA. Virksomheden har i mere end 13 år været markedsledende inden for denne specielle produktgruppe, der også omfatter lokkeænder samt dyrerobotter til udstillingsbrug og jagtøvelse. Men de bevægelige robotdyr til bekæmpelse af krybskytteri har vist sig at være en helt særlig ny og god forretning.

Dyrene virker særdeles livagtige, ikke mindst fordi de engang har været levende. De er nemlig lavet af rigtige og originale dyreskind.

Skindet dækker ned til underbenene, hvor resten så er malet i naturtro farver, men robotterne kan også eventuelt mod merpris forsynes med det rigtige dyrs klove, kløer eller gevirer mv. Det drejer sig om dyr, der er fundet omkommet, eller det kan være skind mv. købt på lovlig vis ved legal jagt eller nedlagt fra vildtstationer.

TAGS
robotteknologi
robotter
samfund

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S