Home » Skærm » Afslappende computerskærm
Afslappende computerskærm

Afslappende computerskærm

Share

Skærmarbejde kan være hårdt for kroppen, på trods af – eller netop fordi – det er stillesiddende arbejde. Nu er den første computerskærm kommet, der tjekker din holdning

Philips har længe haft computerskærme med indbygget sensor i sit sortiment. Vi har kigget på en Brilliance 241P4LRYES kontorskærm på 24″, der rykker grænsen yder- ligere for en computerskærms interaktion med brugeren.

Ideen med at indbygge en såkaldt ErgoSensor i skærmen er slet ikke så tosset. Hver dag tilbringer vi mange timer foran computerskærmen på arbejdet, uden nødvendigvis at bekymre os om vores arbejdsstilling.

Ergoterapeut-trainee

Som sagt havde skærmen en såkaldt ErgoSensor, der holdt et vågent øje med brugeren. Hvis ikke funktionen er deaktiveret, overvåger ErgoSensor to ting. For det første om du overhovedet befinder dig foran computeren. Gør du ikke, dæmpes skærmens lysstyrke efter et minut, og skærmen går i slumretilstand efter tre minutter.

Når du kommer hen til computeren igen, går der lige et kort øjeblik, og skærmen er igen klar til brug. Det interessante, som testen viste, var, at skærmen var ”intelligent” nok til at ignorere brugeren eller andre, så længe disse blot gik forbi eller sågar stillede sig op foran skærmen.

Skærmen blev først tændt igen, i det øjeblik man satte sig til rette foran computeren. ErgoSensor kan dog også rådgive dig angående din holdning og arbejdsstilling. Afprøvning viste, at de tre parametre virkelig fungerer.

Se også:  Philips leverer smart underholdning til hospitalssengen

Det første der advares mod, er, hvis du sidder for tæt på eller langt fra skærmen, hvilket i dette tilfælde er sat til 70-90 cm. Det andet er, hvis du hælder på hovedet i en vinkel på mere end 15 grader. Den sidste advarsel er, hvis man har siddet foran skærmen i mere end en time uafbrudt.

Alle advarsler dukker frem på en pop op-besked, der klart fortæller, hvad du gør forkert. Tanken er meget god. Advarslen om at holde pauser er også relevant, men afstanden til skærmen afhænger jo meget af folks syn, og hvorledes de kompenserer for dette. Det kunne være rart med en sensor, der opdagede, at man sad med skuldrene trukket for meget op, eller om man sad optimalt højdemæssigt i forhold til skærmen, men det kommer måske.

Fornuft på kontoret

Phillips Brilliance 241P4LRYES ligner en typisk kontorskærm fra Philips. Den 24″ led-belyste skærm har en skærmopløsning på 1.920×1.080 pixels, og designet spræller ikke så voldsomt, hvilket er ret typisk for kontorskærme. Testeksemplaret var i sølvgrå plast. Den store runde fod med den afskårne front var dog sort ligesom bagsiden af skærmen.

Kvalitetsmæssigt var der grundlæggende intet at klage over ved denne skærm. Alt virkede solidt, og samlingskvaliteten var glimrende. ErgoSensor-funktionen, som jo var meget smart af forskellige årsager, var nu også kun en af skærmens fortrinligheder. Skærmen her havde mange andre fortrin.

Se også:  Philips afslører forårets tv-sortiment: Mere for pengene end nogensinde

Foden og standeren sikrer, at skærmen kan højdejusteres, indtil der er 130 mm fra bordkanten. Skærmen kan drejes og vippes 20 grader bagover samt 5 grader forover for optimal arbejdsstilling. Desuden kan skærmen pivoteres, således at skærmrammen drejes 90 grader. Til dette formål og alle mulige andre indstillingsmuligheder bød det medfølgende SmartControl Premium 2.10-software på mange muligheder. Den indbyggede on screen-menu var ikke den mest ophidsende, vi hidtil har set, ej heller den mest omfangsrige.

Men menuen var let at betjene via de berøringsfølsomme felter forrest på skærmrammen. Brilliance 241P4LRYES har en lysstyrke på 250 cd/m2, hvilket er meget passende til kontorarbejde.

Skærmen kan vise 16,7 millioner farver, og skærmbilledet er flot med behageligt skærmbillede. Der er seks forskellige scenetilstande, hvor forbruget ligger på 14,4 watt i økonomi til 25,6 watt blandt andet i filmmodus. Mens skærmen slumrer hen, forbruger den 4,4 watt. I standby flader dette til 0,1 watt. Dette kan dog sænkes til 0,0 watt ved at slukke bag på skærmen. Skærmen har dvi-d-, vga- og DisplayPort-stik samt indbygget usb-hub med fire usb 2.0-porte. Der er også indbyggede højttalere.


Brilliance 241P4LRYES
  • Billedekvalitet
  • Elforbrug
  • Features
  • Pris
4

Alt om DATA siger

Philips Brilliance 241P4LRYES er en glimrende kontorskærm eller et alternativ til hjemmebrugeren, der er villig til at betale for ergonomi, smart energistyring og en indbygget usb-hub. Skærmbilledet er også godt.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
brilliance
fladskærm
Philips

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S