Home » Bærbar computer » Aerodynamisk varmeplade
Aerodynamisk varmeplade

Aerodynamisk varmeplade

Share

Nogen sidestiller det at være slank med at være en hottie.
I dette tilfælde er det bogstaveligt talt sandt, og vi taler notebook – ikke nærkontakt
på Ibiza

Klæder skaber folk, og de skaber sig så siden hen. Omskrevet og forvansket så betyder udseendet meget, også når der skal vælges computerhardware. Mange gange er udseendet, udformningen og andre designpåhit funktionaliteten fuldstændigt uvedkommende. Hvis man ser det hele lidt fra oven af, er mennesket et mærkeligt dyr.

Udseende tæller med andre ord, design samt konstruktion kan dog medvirke til at forbedre brugeroplevelsen. MSI X600 er i denne sammenhæng en speciel størrelse. Den har mange kvaliteter, der vil kunne få kendere af notebooks til at segne af fryd. Den har desværre også specielt en egenskab, der vil få folk til at segne af gru.

Designet af X600 er svøbt om en stilistisk elegance af fornemme proportioner. Man aner en vis skelen til Apples MacBook Air. Undertiden skal man dog være varsom, ellers kan man ende med at brænde nallerne – og dét bogstaveligt. Men først vil vi indføre Jer læsere i, hvad den slanke MSI X600-024NE er gjort af.

Det er en notebook med en glimrende LED baggrundsbelyst Glareskærm på 15,6”, skærmopløsningen er på 1366×768 pixel. Skærmrammen er holdt i blank sort, hvilket skaber en rigtig flot helhed. Det sølvfarvede plastchassis er let, og vægten er holdt nede på 2,1kg.

Se også:  MSI Stealth15M [TEST]: Grafikmonster i diskret design

Der er heller ikke tale om det mest afstivede kabinet, vi har mødt. Stilen er enkel, hvor især touchpad fremstår som en integreret del af selve chassiet. Tastaturet er fornuftigt stort, og der er blevet plads til numerisk tastatur. Tastaturet er for øvrigt glimrende med kort vandring, helt oppe i tiden, hvem gider i øvrigt også gå så langt?

Cpu’en en Intel Core 2 Solo SU3500 ULV på 1,4GHz, ram er der 4GB af i varianten ddr2, og harddisken er på solide 500GB. Der sidder et dedikeret grafikkort i X600, den hedder ATI Mobility Radeon HD 4330 og har 512MB ram til rådighed. Selv om X600 er tynd, har den masser af tilslutningsmuligheder. Der er blandt andet 2x usb 2.0, hdmi samt e-sata stik og kortlæser. 802.11b/g/n samt 1Gbit LAN har X600 også.

Hot stuff

Som mor eller et andet forstandigt individ altid sagde: ”Pas på de hotte piger, du kan brænde dig noget så læsterligt”. Den X600 vi kiggede på var ikke anderledes – måske blev vores eksemplar støbt på en vulkanø. Den udstrålede en sådan varme, at såvel fingre, håndled som skød var i fare for at blive svitset af. Lidt nonchalant målte vi overfladen på touchpad med et stuetermometer. Den viste intet mindre end 47 grader celsius. Den ville fungere glimrende som en varmedunk i fodenden af sengen.

Se også:  PC-skærme i storformat [TEST]: Kom op i format

Hvad den kunne

Vi udsatte som sædvanligt X600-024NE for målinger, der supplerede vores hands-on brugererfaringer med kolde facts. Først jog vi den stakkels notebook gennem den krævende Klassisk Batteritest i Battery Eater 2.70. Det blev som vanligt foretaget ved balanceret strømstyringsindstilling og to tredjedele lysstyrke på skærmen. Her klarede X600 sig rimeligt med 2 timer og 59 minutter, hvilket man også skal forlange af en model, der slår på mobilitet.

Vi foretog også enkelte målinger i SiSoftware Sandra 2009, der gav en indikation af, hvor mange kræfter denne notebook rådede over. Resultatet på 5,46GIPS samt 3GFLOPS i den aritmetiske test viser, at den hører hjemme lige omkring eller lidt over netbook segmentet ydelsesmæssigt.

Selvfølgelig giver det dedikerede grafikkort X600 en fordel i grafiske applikationer i forhold til netbooks. Endelig testede vi harddiskens ydelse med HD Tune 3.50 Pro. Her målte vi den gennemsnitlige læsehastighed til 56,5MB/s, det er ganske fornuftigt.


X600-024NE
  • Batterilevetid
  • Skærm
  • Ydelse
  • Features
  • Pris
3.5

Alt om DATA siger

MSI X600 har så mange kvaliteter, at den burde være en fantastisk notebook for dem der først og fremmest søger mobilitet. Varmeudstålingen fra helvede gør, at den trods gode egenskaber ikke kan anbefales.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
MSI

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S