Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Acer Triton 500: Letvægter leverer store gamingoplevelser

Triton 500 er kompakt af en gaming-bærbar at være, men byder på billede, lyd og kræfter i den helt tunge klasse.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Lidt over 2 kilo og næsten 18 tommer tyk er ikke noget, vi normalt betragter som en letvægter, men for en bærbar til gaming, er det absolut i den kompakte klasse. Triton 500 er en gamingbærbar, du reelt kan tage med dig uden at få hold i ryggen, og Acer har udnyttet hver en millimeter for at levere optimal power til sine spil.

Optimal skærm

Selvom den har et format, der kan passe i enhver skuldertaske, er det lykkedes at klemme en relativt stor skærm ind i maskinen. Rammen i toppen og siderne er minimal, så du får al den skærmplads, der nærmest er muligt på det tilgængelige areal.

Skærmen er ret tynd, men besynderligt nok meget eftergivende i sin konstruktion. Du kan faktisk bøje den med hænderne ret nemt. Det er dog ikke noget, den tager skade af og er umiddelbart ikke et problem.

Tasterne er udmærkede – fin respons, dog lidt løse – og de kan nemt konfigureres. Touchpaden er behageligt stor, præcis og med et godt klik.

Der er det lir, der skal til for, at man kan tillade sig at kalde den en gamingbærbar, lysende logo på bagsiden m.m., men ellers er det en rimelig diskret maskine, der uden de store problemer kan gå som seriøs arbejdsstation, hvis behovet er der.

Op til tre yderligere skærme kan tilsluttes via HDMI 2.0, Mini DisplayPort og USB C Thunderbolt 3, og der er desuden tre USB 3.1 Gen. 1-porte.

Masser af kræfter

Det er en rasende lækker skærm. Der er anvendt IPS-panel med ualmindeligt sprøde farver. Responstid og opdateringsfrekvens er lynhurtig, og via Nvidia G-Sync spiller skærmen perfekt sammen med det superkraftfulde grafikkort. Selv de mest hektiske sekvenser blæser over skærmen uden den mindste vaklen.

Den stærke Core i7-processor, den hurtige ram og de to ssd’er hjælper godt til. Såvel på processorkraft som grafikpower målte vi, hvad der matcher nogle af de største gamingbærbare, vi har haft på testbordet.

Støjer en del

Vil du booste ydelsen er der en dedikeret Turbo-knap til over-clocking. Det er desuden nemt at fintune øvrige egenskaber via PredatorSense-programmet, der ligeledes har en dedikeret knap. Via Killer Control Center kan du desuden fintune netværksindstillinger, så du får optimal forbindelse til onlinespil.

Fyrer du bare moderat op, kan det dog tydeligt høres. Det er ikke den mest lydløse maskine. Blæserstøjen er markant.

Til gengæld er de indbyggede højttalere ikke bare i stand til at overdøve støjen, men også levere en imponerende surroundlyd, der suger dig ind i spillet.

Du skal ikke forvente, at den holder meget mere end et par timer, hvis du spiller løs. Batteriet er ikke det største. Så det er en ide at have den relativt diskrete strømforsyning med sig.

Hele pakken

Det er absolut ikke en billig maskine. Man vil givetvis kunne få en lille smule mere for pengene, hvis man kan leve med en større laptop, men er mobiliteten vigtig, leverer Triton 500 altså hele pakken og lidt til i en computer, man faktisk kan tillade sig at kalde ”bærbar”.