Home » Bærbar computer » Test: Masser af bærbar for de mange penge
Test: Masser af bærbar for de mange penge

Test: Masser af bærbar for de mange penge

Share

Bag Acer Travelmate P648-M-50KWs lidt ordinære design gemmer sig en ægte hverdagsslider til fornuftig pris

På afstand ser Acer Travelmate P648-M-50KW måske lidt ordinær ud, men kommer du tæt på, opdager du, at der bag den sorte finish gemmer sig et chassis, som delvist er lavet i karbon. Det er et materiale, som er både stærkt og let og derfor perfekt til en bærbar, der tages med overalt hele dagen og bliver hevet op og ned af tasken mange gange. En sådan hverdagsbærbar til jobbet bliver hyppigt lukket op og i, og her hæfter vi os ved den særdeles solide opbygning med gode hængsler mellem skærm og computer. Hængslerne kan tåle at blive brugt i mange år. Kvalitetsfølelsen er generelt høj i denne testens billigste computer. Selvom du skal af med en halv snes tusind kroner, så er det ganske godt gået.

Testmodellen blev leveret med Windows 7 Pro, som mange firmaer stadig foretrækker, men du kan få den med Windows 10 Pro til samme pris, hvis du ønsker. Som testvinderen har Acer en 14”-skærm, men med lidt lavere opløsning. Skærmen giver dog lige en smule ekstra, nemlig 0,7”.

Se også:  Vind en let og lækker bærbar med masser af power

Den 14” store skærm opleves markant større end det typiske 13,3”-display. Og med sine godt 32 centimeter i bredden, en tykkelse på under 2 centimeter og en vægt på den rigtige side af 2 kilo, er Acer en notebook, du orker at tage med hver dag.
Maskinen er ret kvik til at komme på og finde Wi-Fi-netværk. Og er du uden for dækning, kan du blot isætte et simkort – det er der nemlig mulighed for – så du altid kan komme på mobilt netværk. Og er der 3G- eller 4G-forbindelse går det faktisk ret godt med hastigheden sammenlignet med Wi-Fi.

Acer-pc’en er en fint hurtig maskine, men ikke imponerende på dette punkt. Intels Core i5-processor er naturligvis lidt langsommere end producentens i7-modeller, som øvrige testdeltagere, der er lidt dyrere, har valgt. Men ydelsen er rigelig høj til hurtig afvikling af opgaver i for eksempel Microsofts Office-pakke. Til langt de fleste opgaver vil du opleve computeren som rigelig hurtig. Især åbner den programmer kvikt, og du kan sagtens kan arbejde med for eksempel større billedfiler. Den gode, hurtige ssd-harddisk hjælper godt på vej her.

Se også:  Vind en let og lækker bærbar fra Acer
Ganske få minusser

Tastaturet fungerer fint uden at imponere. Det har en god feeling, men vi kunne godt ønske os den skålform i tasterne, som Lenovo og andre pc-producenter tilbyder. Men du vil sætte pris på den præcise touchpad og den lille knap, der tænder og slukker for det trådløse netværk (og derved sparer strøm). Batteritiden er over de angivede 8 timer – fint!

Minuspunkterne er få og små. Hvis du går efter en decideret underholdningscentral, skal du ikke vælge Acer Travelmate P648-M-50KW. Grafikkortet er for svagt til spil i den mere seriøse ende, og selvom computeren sagtens kan bruges til film, så er de indbyggede højttalere eller lydudgangen til hovedtelefonerne ikke imponerende.

Det er tydeligt, at Acer ikke har brugt kræfterne her. Men bortset fra det, giver computeren overordentligt meget mening som en løsning til både job og privat. Det sammenholdt med den overkommelige pris, hele prissegmentet taget i betragtning, gør, at den er testens bedste køb.


Acer Travelmate P648-M-50KW
  • Kvalitetsindtryk
  • Brugervenlighed
  • Funktioner
  • Ydelse
  • Pris
3
Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Acer
TravelMate

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S