Home » AOD Pro » Acer Swift 5 SF514-56T-706S [TEST]: Letvægter med drøn på
Acer Swift 5 SF514-56T-706S [TEST]: Letvægter med drøn på

Acer Swift 5 SF514-56T-706S [TEST]: Letvægter med drøn på

Share

Denne test af Acer Swift 5 afslører en slank og lækker bærbar computer, som er tæt pakket med tidens nyeste og hurtigste teknologi

Denne maskine er et fint pejlemærke på, hvor prisbarren lige nu er sat, hvis du ønsker den nyeste og bedste teknologi i en bærbar. 12.000 kroner vejledende virker faktisk som lidt af et røverkøb i betragtning af, hvor veludstyret Acer Swift 5 er.

Det er en velkonstrueret aluminumssag med raffinerede gulddetaljer, der i alle ender og kanter – fra tastatur og touchpad til skærm og højttalere – leverer høj kvalitetsfornemmelse.

Med en vægt på 1,2 kilo er maskinen dog, trods sin lidt mindre skærm, en anelse tungere end Samsungs testdeltager, der i mange henseender er sammenlignelig.

Powerknappen, som er placeret som en del af tasturet, fungerer også som fingeraftrykslæser, så det er nemt at logge på maskinen. Modsat flere af testens andre maskiner er der dog ikke mulighed for ansigtsgenkendelse.

Skærmen er dækket af Gorilla Glass, så den er modstandsdygtig over for de revner og ridser, der faktisk relativt nemt opstår på en laptopskærm. I nyere tid har vi flere gange oplevet skærme på bærbare slå revner, ofte uden nogen åbenlys årsag, så om ikke andet giver Gorilla Glass-beskyttelsen lidt ro i maven.

Se også:  Acer Chromebook Spin 513 [TEST]: Typisk Chromebook til en fornuftig pris

Den højopløste skærm tilbyder desuden touchbetjening. Den har gode farver og fin lysstyrke. I toppen sidder der et webkamera i full HD, som sammen med udmærkede mikrofoner og vellydende højttalere sikrer fin billedkvalitet i videosamtaler.

Lynhurtigt lager

Den fine skærm får følgeskab af en 12. generations Core i7-processor med Iris Xe-grafik. Den sparker cpu-ydelsen op i den højeste ende af testens skala, mens grafikken er marginalt bedre end de øvrige maskiner med Iris Xe-grafik.

Der er anvendt DDR5-ram, PCIe 4.0-baseret lager og lynhurtigt Wi-Fi 6E-netværk. Alt det bidrager til, at maskinen ikke blot giver rigtig fine tal i benchmarks, men vigtigst af alt: At den leverer en lynhurtig brugeroplevelse.

Rigtig meget for pengene

Henter du filer fra nettet flyver de ned på computeren, før du kan nå at blinke, og åbner du store programmer, sker det på et kort øjeblik.

Udvalget af tilslutninger lader heller ikke noget tilbage at ønske. Der er USB-C og USB-A af nyeste aftabning, Thunderbolt 4 og endda HDMI 2.1.

Se også:  Acer klar med verdens letteste 16" Oled-bærbar

Batterilevetid kan vi heller ikke klage over. Med cirka 10 timer på en opladning slår den ingen rekorder, men det er tilstrækkeligt til at komme igennem en arbejdsdag.

Det er en sand fornøjelse at arbejde med denne maskine, der i stort set alle aspekter giver dig den nyeste teknologi. Det endda til en pris, som er overraskende overkommelig. Vi har set computeren prissat enkelte steder til under 10.000 kroner, og så er det næsten dumt ikke bare at svinge Dankortet, om man mangler en ny bærbar eller ej. Swift 5 løb således også med titlen som testvinder i testen i magasinet AOD nr. 14.

 


Pris & Fakta

Pris: 11.995 kr.
Skærm: 14” LED touch,
2560 x 1600p, Gorilla Glass
Processor: Intel Core i7-1260P
Grafik: Intel Iris Xe
Kapacitet: 16 GB DDR5, 512 GB ssd
Forbindelser: HDMI, 2 x USB-C (Thunderbolt 4, DP, strøm), 2 x USB 3.2 Gen 1, lyd ind/ud, Wi-Fi 6E, BT 5.2
Mål: 310 x 14,9 x 213 mm, 1,2 kg
Styresystem: Windows 11 Home

 

Bedømmelse

Kvalitetsindtryk: 6
Brugervenlighed: 5
Funktioner: 5
Ydelse: 6
Pris: 5
Samlet vurdering: 6

TESTVINDER


TAGS
Acer
Bærbar
Laptop

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S