Acer Swift 5 SF5-14-52T-580N [TEST]: Testens letteste computer

Acer Swift 5 SF5-14-52T-580N [TEST]: Testens letteste computer

Share

Kampvægten er sølle 970 gram, men alligevel får du god ydelse og 14”-skærm

Acer Swift er et fremragende eksempel på, at du ikke behøver gå ned på features og kræfter, blot fordi du vælger en ultralet bærbar. Swift 5 vejer sølle 970 gram og har alligevel en 14”-skærm. Formfaktoren er som en 13”-maskine, men du får alle de tilslutninger, du har behov for – herunder også HDMI-udgang og USB-ditto i fuld størrelse. Det eneste, vi mangler, er et Ethernet-stik. Her får du brug for en adapter på den trods alt ret tynde sag.

Det positive ved Swift 5 er, at den ikke virker som en computer, hvor man har været nødt til at gå på kompromis for at opnå lav vægt og kompakt design. Når du arbejder på den, opleves den gedigen og som en ganske normal bærbar computer. Der er få hundrede gram op til konkurrenterne i denne test, men det er altså ikke noget, der er mærkbart, når du flytter rundt på maskinen.

Se også:  Lette laptops [STORTEST]: Bærbare der virkelig er bærbare

Den føles fjerlet. Vægten er også godt fordelt. Der er god balance i maskinen. Så den vælter ikke bagover, blot fordi den er let. Der er tyngde nok i bunden ved tastaturet, og det gør en stor forskel i praksis.

Skærmen står tydeligt og klart, men ikke med den dybde og glød, som du finder hos den dyre Dell eller den billigere Lenovo. Skærmbilledet står dog skarpt og fint detaljeret. Det gælder også, hvis du ser film. Der er endda blevet plads til Dolby-lyd i den lille maskine. De indbyggede højttalere er godt nok ikke så meget bevendt, men lydchippen fungerer fint med et sæt eksterne højttalere.

Se også:  Lenovo Yoga 720 OR 80X600DLMX [TEST]: Føles alt andet end billig

Del denne