Home » Bærbar computer » Acer Swift 3 [TEST]: Bomstærk letvægter til flot pris
Acer Swift 3 [TEST]: Bomstærk letvægter til flot pris

Acer Swift 3 [TEST]: Bomstærk letvægter til flot pris

Share

Den nye topmodel i Acers Swift 3 laptop-familie hæver barren for råstyrke, hukommelse, lager, Wi-Fi og vægt i forhold til prisen.

I vores optik bør en bærbar computer ideelt kunne ligge på et A4-ark og ikke veje over et kilo. Stjernen i denne test kommer tæt på dette skønhedsideal, og da den både er indpakket i et gedigent aluminium/magnesium-kabinet og har en skarp 14”-skærm plus en stærk hardware-bestykning, kan vi fint leve med, at vægten har sneget sig op på 1,19 kg.

Den testede Swift 3-model fra Acer har en modelbetegnelse som et sikkert password. Den hedder SF314-57-710U, og markedsprisen i skrivende stund er 7995 kr.

For de penge får man en 10. generations Intel Core i7-processor med fire kerner, en clockfrekvens på 1,30 GHz og integreret Iris Plus-grafik. Hukommelse og lager kan ikke udvides, men der bør være rigeligt til de fleste – 16 GB RAM og hele 1 TB SSD.

Når det gælder netværk og kommunikation, er Swift 3 helt på forkant med den stadig ret nye Wi-Fi 6-standard (IEEE 802.11ax) i form af et Intel AX201 160 MHz-netværkskort. Bluetooth-modulet understøtter 5.0-standarden.

Tilslutningerne er hurtigt overskuet. Der er to USB-A 2.0-porte, en HDMI-terminal, en minijack til et headset og en USB-C 3.0-port med Thunderbolt 3-teknologi til hurtig batteriopladning.

Batteritiden opgives til 10 timer. I praksis rækker kapaciteten så rigeligt til en dags surf- og skrivearbejde i vores tempo.

God ergonomi

En god brugeroplevelse starter altid med opstarten. Med deaktiverede adgangskontroller – kode eller fingeraftryk – tager det blot cirka 15 sekunder at få startbilledet op på skærmen.
Tastaturet fungerer godt og reagerer mere kontant, end vi nogle gange har oplevet på maskiner i denne prisklasse. Touchpaden er også godkendt.

FHD-skærmen med IPS-teknologi (In-Plane Switching) har selvfølgelig LED-baglys. Både den vandrette og lodrette betragtningsvinkel er meget stor, hvad der er en fordel, hvis flere skal følge med i en præsentation eller andet indhold. Omvendt kan sidepersoner på de billige rækker i et fly også få et godt indblik i, hvad man sidder og fordriver tiden med.

Så hurtig er den i målinger

Rent subjektivt oplever vi Swift 3 som en meget hurtig laptop. Dette er ikke så ualmindeligt, når vi sidder med en spritny computer, der ikke er tynget ned af alle de programmer og drivere, vi har kørende på vores halvgamle produktionsmaskiner.

Et mere objektivt billede får vi ved at køre benchmark-programmet PCMark 10. Her scorer Swift 3 totalt 4360 point med 8929 i Essentials, 7032 i Productivity og 3582 i Digital Content Creation. Disse resultater, som er imponerende i prisklassen, fortæller, at den testede laptop har rigelige kræfter til Office-programmer, fotoredigering og lettere videoredigering samt almindelig gaming.

Det nye Wi-Fi 6-netværkskort fra Intel er også med til at sætte skub i den trådløse netværkskommunikation. I forbindelse med en kompatibel Linksys MX5300-router har vi målt downloadhastigheder over 400 Mbps, og Swift 3 kan via denne router udveksle data trådløst med vores produktionsmaskine ved endnu højere hastigheder.

 


DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S