Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Acer Predator: Et rovdyr med taster og skærm

Predator kalder Acer denne gaming-pc. Det engelske ord for rovdyr er ganske passende for dette monster af en computer, som er udstyret med en motor i Ferrari-klassen og hele 16 GB ram.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Den er voldsom stor og helt sort, men når du starter den, lyser den op i alverdens farver. Acers nye gaming-pc Predator G9-793-76Z1 er i sandhed en computer, der indgyder respekt, før du overhovedet tager den i brug. Predator betyder rovdyr, hvilket er en ret passende betegnelse, viser vores test.

Designet er trods futuristisk udtryk og lysgimmicks funktionelt, så du har store ”udstødninger” bagpå, der slipper den varme luft fra den voldsomme ”motor” under hjelmen ud. Set bagfra ligner Predator noget fra en Stealth bombejager.

De store udstødningsrør fungerer godt. Gitteråbninger på 0,1 mm slipper den varme luft ud, men ikke støv ind.

”Motoren” under tastaturet befinder sig i Ferrari-territoriet: Processoren er en Intel Core i7 6700 HQ, og grafikkortet er et hidsigt NVidia GeForce GT 980M med egne 4 GB grafikhukommelse. Dermed har du de to vigtigste processorer fra øverste hylde samlet i én maskine!

Læg dertil forrygende 16 GB af den kvikke ddr4-ram, en hurtig 256 GB ssd til styresystem og programmer plus en almindelig harddisk på 1 TB, så du har lagerplads nok til det hele.

Skærmen er på store 17” og i full HD-opløsning, hvilket passer godt til de fleste spil. Men computeren fås også i en 4K-variant. Lyden klares af fire højttalere på fronten og to små subwoofere, så der er virkelig lagt i ovnen til en gamingfest.

4,4 kilo rovdyr, der æder de vildeste spil til morgenmad! Skærmen er på hele 17”.

Starter med et drøn!

Lyden bemærker du straks, du tænder for Predator. Den starter med et brøl, nærmest som lyden af et stort dyr!

Straks efter er Windows 10 oppe at køre, og der er gang i lysshowet under tastaturet og ved de seks ekstra gamingknapper i siden. Selv rundt om den store touchpad er der rødt lys.

I praksis oplever vi Predator som en maskine, du kan byde ethvert spil. Den afvikler dem med en hastighed og naturlighed, som var den opgave det letteste i verden. Og det er ikke kun en fornemmelse, for vores kontrolmålinger viser en score på 6900 i PCMark Pro-testsuiten.
Det ligger altså pænt over det niveau, selv professionelle, hundedyre bærbare computere normalt når op på.

Skærmen er rolig og har en dybde i farverne, der er perfekt til spil og multimedie i almindelighed. Lyden er ganske imponerende og slagkraftig – her behøver du ikke eksterne højttalere for at mærke drønet fra spil og film.

Når en processor bliver varm – og det gør den, når den presses – så vil den falde i performance. Så for at sikre performance (og lang levetid), prøver man altid at køle processoren enten med køleribber eller blæser.

Her har Acer valgt en mere radikal løsning, som de kalder FrostCore, hvilket betyder, at hele tre blæsere sammen med en chip, der konstant overvåger processorens temperatur, sørger for maksimal køling og minimal larm. Det betyder, at du kan høre blæseren køre op i fart, når

Predator virkelig presses, men det meste af tiden er den nærmest tyst.
Predator er bygget til gaming. Men den store skærm og ekstreme ydelse gør den også oplagt, hvis du ofte redigerer film eller udfører billedbehandling. 

Godt alternativ: Alein ware 17

Alienware 17. Alienware 17.

Den nye Alienware 17 har omtrent samme specifikationer som Predator og fås endda med GTX 1070-grafikkort og samme processor.

Pris: fra 13.290 kroner.