Home » Bærbar computer » Acer Predator Helios 500 [TEST]: Kraftfuld gamingbærbar til spil i den hurtige genre
Acer Predator Helios 500 [TEST]: Kraftfuld gamingbærbar til spil i den hurtige genre

Acer Predator Helios 500 [TEST]: Kraftfuld gamingbærbar til spil i den hurtige genre

Share

Tre ting definerer Acer Predator Helios 500. Det er en stor 17″- gamingbærbar med typisk gaming-flair, en virkelig kraftfuld ydelse og en skærm der overlegent gengiver selv hurtige fps-spil

Acer Predator Helios 500 er en rendyrket gamingbærbar, ikke således forstået at den ikke også fungerer glimrende som allround bærbar, men at de kompromisser, der er indgået, vægter spiloplevelsen højest.

Med dens 17″-skærm og en vægt på 4 kilo er der tale om en seriøs gamingbærbar, hvor designet tydeligt fortæller, hvad formålet med den er. På samme tid er designet relativt afdæmpet, hvilket vil tiltale dem, der ikke er til for meget ΄lir΄.

Konstruktionen er skabt i et mat sort plastmateriale, det er måske ikke det mest ekslusivt virkende, men udtrykket er solidt, og samlingskvaliteten er der bestemt ikke noget i vejen med.

Flydende spiloplevelse

Som vanligt for de fleste bærbare kan man få Helios 500 med forskellige hardwareopsætninger. Den testede model er ikke maxet helt ud, men der er stadig tale om en meget kraftig og veludrustet gamingbærbar, der ikke lader meget tilbage at ønske.
Det starter med en meget kraftig og stadig ret ny Intel Core i7-8750H-processor, der er en kraftkarl med seks cpu-kerner og HyperThreading. Hastigheden er på 2,20 GHz med evnen til at hæve denne for en enkelt kerne til 4,10 GHz.

Se også:  Her giver pegefeltet adgang til lyd, billede og chat under Zoom-møder

Der er 16 GB ddr4-ram installeret, men dette kan udvides, så der er hele 64 GB ram til rådighed. Rygraden i den bærbare er det installerede og velkendte GTX1070-grafikkort fra Nvidia. Der er med andre ord rigeligt med kræfter til rådighed, og systemet er i stand til at skalere kræfterne, når der er behov derfor.

I den forbindelse skal den anvendte køleløsning nævnes. Den sikrer under normale omstændigheder en meget stille og effektiv køling, der tilpasser sig opgaverne. Det er også muligt manuelt at sætte kølingen til det maksimale niveau, hvilket giver en del støj, men køler maksimalt.

Når overskriften til dette afsnit hedder flydende spiloplevelse, er det netop fordi, det er det Acer Predator Helios 500 mere end noget andet står for. Udover den kraftige hardware er det specielt det faktum, at den bærbare understøtter Nvidia GSync samt skærmens samlede kvaliteter, der bevirker dette.

Skærmen har full HD skærm-opløsning, det er måske ikke det, man ville vælge til en 17″-skærm, hvis hovedformålet var alt andet end gaming. Men i den forbindelse er det med til at sikre, at det i hvert fald ikke lægger beslag på flere ressourcer end nødvendigt.

Den sidste og bestemt ikke uvæsentlige årsag til, at dette er en rendyrket gamingbærbar, er opdateringshastigheden. Skærmen har nemlig en opdateringshastighed på 144 Hz, hvilket sammen med skærmopløsningen og GSync sikrer, at spilgrafik glider ganske ubesværet hen over skærmen.

Se også:  OLED-skærm og stærk grafik i Acers slanke gaming-pc

Man svigtes helt afgjort ikke af hardwaren, når man er midt i en hektisk battle. Som supplement hører lyden også til blandt de bedre for en bærbar, her formidles stemningen trods alt ganske godt.

Erfaringer undervejs

Hastigheden er med andre ord slet ikke et issue, her er masser af kræfter til spil, som er hovedformålet, men andre opgaver kværner den bærbare også lystigt. I brug er Helios 500 langt henad vejen en ganske glimrende oplevelse, specielt når der er tale om spiloplevelsen.

Skærmens billedkvalitet opleves som værende ganske god, omend der findes flottere og mere farveægte skærme på markedet. Kontrastniveauet kunne også være bedre. Men som sagt, som en gamingskærm klarer den sig virkeligt godt samlet set.

Tastaturet er bagbelyst, der er mulighed for at styre denne samt mange andre facetter gennem PredatorSense-softwaren. Tastaturet har en forholdsvis lang vandring, men følelsen er konstant og god i brug. Man kan også, som det hører sig, deaktivere bestemte taster.

Batterilevetiden er ikke specielt god, man skal ikke regne med meget mere end to timer, når man vel at mærke ikke gamer, men for en gamingbærbar er det trods alt ikke den vigtigste kvalitet. Acer Predator Helios 500 er dog et oplagt valg til gaming.


Acer Predator Helios 500
  • Ydelse
  • Energiforbrug
  • Features
  • Skærm
  • Pris
4.5

Sammenfatning

Alt om DATA siger:
»Vil du have en gamingbærbar, der går all-in på spiloplevelsen, er Acer Predator Helios 500 et sikkert valg. Der kan være konkurrenter, der slår den på forskellige områder, men Helios 500 er meget kraftig, velbygget og ikke mindst fokuseret på at sikre den bedst mulige spiloplevelse.«

Møgletal
Pris: 16.499 kr.
Skærmopløsning: 1920 x 1080 pixel
Processor: Intel Core i7-8750H
Ram: 16 GB ddr4
Grafikkort: Nvidia GeForce GTX1070
Drev: 512 GB Liteon NVMe M.2 ssd
Netværk: 1 Gbit/s LAN, Killer 802.11 ac 2×2 MU-MIMO
Tilslutninger: 195 mm x 149 mm x 40 mm

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Acer
gaming bærbar
Laptop

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S