Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Acer Predator G9-793-76Z1: Rovdyr med fart på

Konkurrencen er hård i denne test, men Acer Predator vinder med lille margin hele testen.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Predator fra Acer leverer forrygende hastighed og solid performance i en tung og larmende pakke!

Den er blandt de største både fysisk og vægtmæssigt i testen. Det er ikke maskinen, du bare tager med på arbejde hver dag (men den kan bruges til meget andet end spil). Du lader i stedet computeren stå på det bord, hvor den nu er stillet.

Du er ikke et sekund i tvivl om, at du har med en voldsom computer at gøre.

Hver gang du starter maskinen, lyder der et mindre brøl som fra et rovdyr. Så navnet Predator passer godt her. Du nyde den forrygende ydelse, der lader de øvrige deltagere i testen halte lidt efter – og nok til, at du kan se dem i bakspejlet, når du fyrer op under den store motor, der ligger nede bag det farvestrålende tastatur.

Visuelt er Acer Predator en voldsom sag, men der er mening med galskaben

Den er nemlig opbygget med funktion for øje. De kæmpe ”udstødninger” bagpå sørger for, at varmen kan blæses væk, så den kraftige i7-processor og ditto grafikkort kan holdes kølige. Og jo køligere en processor er, jo højere er dens performance.

I daglig brug og også i tunge spil er det nu ikke, fordi du mærker, at Acer er lysår kvikkere end de bedste i denne test. Hånden på hjertet, så kan det være svært i praksis at opleve forskellen. Testens computere klarer sig nemlig alle ret godt (og det skal de også til den pris), og de bedste er marginalt bedre, så vi skal nærlæse målinger for at se, hvor forskellene ligger.

Der, hvor Acer især render fra konkurrenterne, er på lyden

Der er to små basenheder i bunden, som kaldes subwoofere. Det er måske lige at stramme den lidt, men de er med til at booste bassen. Når du samtidig har hele fire højttalere i toppen giver det samlet en solid lydoplevelse, der betyder, at du ikke behøver at tilslutte eksterne højttalere.

Skærmydelsen er også mere end godkendt. Der er gode, dybe farver og ikke mindst et billede, som står meget roligt. På dette punkt er Predator dog ikke meget bedre end så mange andre i testen. Vi nyder også den forholdsvis støjsvage maskine, selv når den presses, og kombinationen af en hurtig ssd-disk og en stor 1 TB harddisk til lager er virkelig praktisk.

Tastaturet opleves let glat i starten, men efter noget tid opdager du, at du rammer præcist. Desuden er de seks ekstra funktionsknapper i venstre side særdeles brugbare. Det samme er touch-id-åbningen og den præcise ramme af LED-lys, der omkranser touch-pad’en, som tydeligt står frem, når du spiller i dæmpet lys.
Predator trækker ikke voldsomt fra sine konkurrenter, men den samlede pakke kombineret med prisen gør den til testens vinder med en lille margin.

Acer Predator er ikke for småbørn. Den vejer over 4 kilo – eller ligeså meget som en mindre huskat.