Home » Bærbar computer » Acer Helios 500 (AMD Ryzen 7) [TEST]: Hvor stor forskel gør processoren?
Acer Helios 500 (AMD Ryzen 7) [TEST]: Hvor stor forskel gør processoren?

Acer Helios 500 (AMD Ryzen 7) [TEST]: Hvor stor forskel gør processoren?

Share

Acers vilde gaminglaptop fås både med Intel-processor og med AMD-processor. Hvilken skal man gå efter? Vi har allerede testet Intel-modellen, så her tester vi AMD-versionen for at se om den klarer sig ligeså godt

Hvis denne gamingbærbar virker bekendt, så er det sandsynligvis fordi, vi testede den tilbage i efteråret. Men her var det altså en Intel-konfiguration. Helios 500 fås også i en AMD Ryzen-konfiguration, og da der nu er tale om så forrygende en bærbar, der scorede tæt på topkarakter, vil det næsten være synd ikke også lige at få denne mulighed med.

Langt henad vejen er der tale om samme maskine, med skærm, lyd og ikke mindst design af forrygende kvalitet. Det er primært processoren, der gør forskellen, men også grafikløsningen er anderledes, da de grafiske muskler er flytttet fra et Geforce-kort til den indbyggede Radeon Vega-gpu med FreeSync i AMD’s chip.

Se også:  Acer CB342 [TEST]: Masser af skærm for pengene

Det er absolut ikke nogen skidt løsning, omend vi må konstarere, at kombinationen ikke bonger helt så kraftigt ud på ydelsesbarometret som Intel/Nvidia-løsningen. Men forskellen er i bagatelafdeling og skulle du vælge denne model, så kommer du ikke til at mangle kræfter til selv spil af den tungeste kaliber.

Knas med kontrolsystemet

Mere kritisk er vel nok, at AMD-løsningen synes at konflikte med Acers ret så essentielle kontrolværktøj, PredatorSense, der gør det muligt at overclocke, justere køling og fintune masser af andre indstillinger. Det tog lidt af en krig at få op at køre efter at have installeret og afinstallere diverse drivere m.m. Dette problem havde vi ikke med Intel-maskinen. Var vi ikke bevidst om, at denne version eksisterede, havde vi glædeligt levet med AMD-maskinen og dens småproblemer, men når nu valgmuligheden er der, anbefaler vi, at man går efter Intel-løsningen.

Se også:  Acer Aspire TC-895 [TEST]: Økonomisk og med mange tilslutninger

4

Summary

16.499 kroner

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Acer
Gamingbærbar
Predator

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S