Home » Bærbar computer » Her er der en mobilchip i den bærbare – sikrer ekstra batteritid
Her er der en mobilchip i den bærbare – sikrer ekstra batteritid

Her er der en mobilchip i den bærbare – sikrer ekstra batteritid

Share

Med to nye Chromebooks har Acer for første gang monteret en chip fra mobilprocessor-producenten Qualcomm på printkortet under tastaturet. Det har flere fordele.

Acer lancerer i dag sine første Chromebooks, hvor “hjertet” i maskinen er en Qualcomm-platform, som er i familie med mobil-cpu’er, nemlig Qualcomm Snapdragon 7c med en 8 nm octa-core Qualcomm Kryo 468-cpu.

De to bærbare nyheder er Acer Chromebook Spin 513 (CP513-1H/ CP513-1HL) og Acer Chromebook Enterprise Spin 513. Begge er i et ultrabærbart design. Den valgte chip giver flere fordele. Den er godt nok Qualcomms svageste chip til bærbare. Men til gengæld er strømforbruget er lavt, så batteritiden er ekstra lang, og der er desuden valgfri 4G LTE-mobilforbindelse. Det sidste sikrer, at brugere stadig kan få adgang til internet, personlig cloud, online-apps og mere for at holde fokus på arbejde, skole og hobbyer, også når der ikk er en Wi-Fi-forbindelse.

I Acer Chromebook Spin 513 er der også integreret Qualcomm Adreno 618-grafik, hvilket skulle sikre brugere mulighed for at nyde onlinespil og streamede video i god kvalitet. Den nye Chromebook har op til 14 timers batteritid og kan holde til mere end en hel dags arbejde.

Se også:  Nu kan du omdanne din iPad til en Windows-maskine
Slidstærkt kabinet

Skolerne er blandt denne computers vigtigste målgrupper, og så er det en fordel, at Chromebook’en er udstyret med et slidstærkt topcover i aluminium samt har en Corning Gorilla Glass-skærm og touchpad, som giver modstandsdygtighed over for ridser og skader.

Derudover giver de smalle kanter et 78 procents skærm-til-krop-forhold. Skærmen er en berøringsfølsom 13,3-tommer IPS-type i Full HD.

Den slanke Acer Chromebook Spin 513 vejer mindre end 1,2 kilo og er kun 15,55 mm tyk. Chromebook’en har også et valgfrit baggrundsbelyst tastatur, så det er let at være produktiv under en sløje lysforhold.

Et par 360-graders hængsler giver brugere fire brugstilstande: muslingeskal-tilstand til traditionel brug af tastaturet, tablet-, display- og telttilstand til præsentation, eller når der er begrænset plads. Derudover giver de to indbyggede mikrofoner bedre klarhed i lyden end en enkelt, når brugere deltager i videokonferencer eller taler med venner på for eksempel Google Meet, eller når de bruger Google Assistant.

Se også:  Acer præsenterer stærke Chromebooks til billige priser

Der er 802.11ac Wi-Fi med 2×2 MIMO-teknologi. Nyheden har også har to fuldt fungerende USB Type-C-porte, der understøtter USB 3.2 Gen 1 (op til 5 Gbps), DisplayPort over USB-C og USB-opladning. Der er tillige en USB 3.2 Type-A-port, og perifere enheder kan tilsluttes via Bluetooth 5.0.

Chromebook Spin 513 leveres med op til 8 GB LPDDR4X SDRAM og op til 128 GB lagerplads. Den fås for 3399 kroner fra januar.

Model til virksomheder

Den anden nyhed, Acer Chromebook Enterprise Spin 513, har mange af de samme funktioner, men også omfattende sikkerhedsfunktioner, og IT-administratorer vil ifølge Acer finde det nemt at kontrollere opdateringer, konfigurere apps, bruge udvidelser og politikker og mere med webbaseret styring.

Med zero-touch tilmelding kan IT-afdelinger dropshippe Acer Chromebook Enterprise Spin 513, som automatisk tilmelder sig virksomhedsadministration, så snart slutbrugeren opretter forbindelse til internettet. Den fås også med de fuldt tilgængelige funktioner i “Chrome OS for Businesses”.

Acer Chromebook Enterprise Spin 513 er i handlen til februar og vil da koste 4499 kroner.


TAGS
Chromebook

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S