Home » Bærbar computer » Acer Aspire Vero AV15-51-7555 [TEST]: Bæredygtig bærbar til attraktiv pris
Acer Aspire Vero AV15-51-7555 [TEST]: Bæredygtig bærbar til attraktiv pris

Acer Aspire Vero AV15-51-7555 [TEST]: Bæredygtig bærbar til attraktiv pris

Share

Bæredygtighed er på vej ind i forbrugerelektronikken. Acers nye laptop-serie Vero er baseret på genbrugsplast og -emballage, og computeren kan nemt opgraderes på flere vitale punkter. Selv prisen er godkendt

I meningsmålinger erklærer befolkningen sig generelt villig til at betale mere for bæredygtige produkter. Hvor langt denne indstilling holder i praksis, er nok noget individuelt, men med Acer Aspire Vero AV15-51-7555 laptop får markedet en ”grøn” bærbar, der over i købet har en attraktiv pris.

I tidens stil leveres Acer Aspire Vero i en bevidst kedelig papkasse, og her ligger maskinen i en genbrugsstofpose og beskyttes af to stødabsorberende ”æggebakker” – nul plast eller tape.

Selve computerchassiset er helt mat, for det er ikke lakeret, og det føles lidt papagtigt, men det er støbt af genbrugsplast og har et sindrigt mønster af forstærkningsribber, der gør det stift og holder vægten nede. Tasterne er af 50 procent genbrugsplast. Om der også indgår genbrugsmaterialer i skærmpanelet, oplyser Acer ikke, men mere end 99 procent af det skal kunne genanvendes, når maskinen engang skrottes.

Se også:  Acer Predator Triton 500 [TEST]: Forklædt som kontormaskine

Der er også strømsparefunktioner i Acers indbyggede VeroSense-software, hvilket giver den enkelte bruger mulighed for at vælge sin balance mellem ”Eco” og ”Performance”. Der kan være op til 15 procents forskel i batteritid mellem de to yderpunkter.

Opgrader og reparer

Hardwarebestykningen i testmaskinen omfatter en Intel Core i7-1195G7-processor, en arbejdshukommelse på 16 GB, et ssd-drev på 512 GB og et Intel AX201 Wi-Fi 6-modul. Hvad må sådan en maskine koste? Mange vil nok svare ”10 klik med pil opad”, men denne Acer har en prislap på 6499 kroner, når den lander hos Elgiganten i slutningen af november.

For at spare plads og vægt bygges mange bærbare computere med fastloddede vitale komponenter, så de ikke – eller kun meget vanskeligt – kan opgraderes eller repareres.

Det er muligt at afmontere bundpladen og på den måde få adgang til selve bundkortet, hvor Wi-Fi-modulet samt hukommelse- og lagermodulet nemt kan udskiftes eller opgraderes. Det giver grøn mening.

Det er muligt at afmontere bundpladen og på den måde få adgang til selve bundkortet, hvor Wi-Fi-modulet samt hukommelse- og lagermodulet nemt kan udskiftes eller opgraderes. Det giver grøn mening.

I denne Acer bruges der standardsokler til hukommelse, lager og Wi-Fi-modul, så hvis man vil opgradere noget, eksempelvis ssd’en, kan man med en ganske almindelig PH 1-stjerneskruetrækker løsne de 11 skruer i bunden og få adgang til maskinrummet.

Se også:  Huawei MateBook 14S [TEST]: Gennemført allrounder fra Huawei

TAGS
Acer
Bærbar computer
Laptop

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S