Home » Bærbar computer » Acer Aspire 5 [TEST]: Kvik og stor maskine til flot pris
Acer Aspire 5 [TEST]: Kvik og stor maskine til flot pris

Acer Aspire 5 [TEST]: Kvik og stor maskine til flot pris

Share

Den ser lidt anonym ud. Men Aspire 5 er en kvik maskine med stor skærm, og prismæssigt ligger den lunt

Der er tæt løb i toppen af kategorien, og det er da også kun med smal margin, at Acer løber med udmærkelsen Bedste Køb i denne test.

Men med en pris på 5000 kroner er den noget billigere end testvinderen og ydelsesmæssigt på niveau med HP’s testdeltager, der koster mere. Asus-computeren koster det samme, er mindre og lettere, men benytter et andet styresystem Chromebook, som det er lidt en smagssag, om man kan lide. Så tilbage står Acer, og den leverer bestemt varen til prisen.

God processor

Vi nævner i flæng: 256 GB hurtig ssd-harddisk, 8 GB hukommelse, hvilket vi synes, er et minimumskrav i dag, en god, stor skærm med full HD-opløsning samt en ret fin ydelse.

Maskinen har ”blot” et onboard-grafikkort fra Intel, men til gengæld en processor, som er lige lidt bedre end den næsten tilsvarende, som sidder i HP-computeren. Det betyder, at Acer Aspire 5 målemæssigt og i praksis opleves som noget hurtigere. Den ligger noget efter den ret kvikke maskine fra Lenovo, men til almindelige studieopgaver og multimedie er den altså ret skrap.

Se også:  MSI Prestige 14 EVO [TEST]: Godt alternativ til de kendte mærker

Som hos HP finder du her et numerisk tastatur – det er fysisk lidt mindre end hos konkurrenten, men fungerer. Det giver til gengæld plads til et stort og godt tastatur til de øvrige taster. Her er knapperne gode, men vandringen i tasterne vil nok være lidt blød efter manges mening.

Til gengæld kan du glædes over en skærm, der har ret bred betragtningsvinkel, hvilket er fint, hvis flere personer skal kigge med under gruppearbejde, og læg dertil en lyd, som når godt ud i rummet og i mangel af bedre godt kan erstatte et sæt løse højttalere. Her har vi en computer, der også klarer multimedie ret godt.

En af grundene til den kvikke ydelse er, at 1,6 GHz-processoren fra Intel har turbo-boost op til 3,9 GHz. Det betyder, at den i korte øjeblikke, når der er brug for det, kan sparke ydelsen ret markant i vejret. Det er noget, der kan mærkes under tungere opgaver – naturligvis i spil – men også, hvis du roder med billedbehandling. Du kan så høre blæseren gå lidt op i niveau, men når opgaven er løst, holder den heldigvis også op med at støje igen.

Se også:  7 tips til det bedste studieudstyr derhjemme
Korrekt skærm

Den 15,6” store skærm har ikke den glans og glød, som især testvinderen fra Lenovo leverer. Også testens HP er bedre på dette punkt. Så hvis film-kigning har høj prioritet, er det altså Lenovo og HP, du skal overveje. Til gengæld håndterer Aspire 5 almindelige opgaver som tekst og internet bedre. Det samme gælder fotobehandling, da skærmens manglende glans betyder, at billederne reelt står lidt mere korrekt.

Designmæssigt er der ikke meget spræl over Acer. Formgivningen er dog upåklagelig, og vi noterer et solidt chassis, hvor der også er metal på bagsiden af skærmen. Det gør computeren vridningsstabil. Prisen er en lidt højere vægt. Hele 2,2 kilo vejer Aspire 5, hvilket gør maskinen til kate-goriens tungeste. Du får valuta for pengene – helt ud i vægten.


Acer Aspire 5
  • Kvalitetsindtryk
  • Brugervenlighed
  • Funktioner
  • Ydelse
  • Pris
4

Summary

Testholdet mener:

Acer Aspire 5 er testens bedste køb – med smal margin. Det er en solidt bygget, hurtig computer, hvor hastigheden kan boostes. Den store skærm har en bred betragtningsvinkel. Skærmbilledet er ret korrekt i sin gengivelse, og lydgengivel-sen er god.

Producent: Acer Aspire 5
Navn:  A515–52-51Z0
Processor:  Intel i5-8265U
Ram: 8 GB
Harddisk: 256 GB SSD
Skærm: 15,6”
Opløsning:  1920 x 1080 px
Touchskærm: Nej
Grafik:Intel UHD 620
Styresystem: Windows 10 Home
Størrelse: 38 x 26 x 2,2 cm
Vægt m. batteri: 2,2 kg
Pris: 4999 kr.
PC Mark Pro:  5714

TAGS
Acer Aspire
Laptop
studiestart

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S