Home » Erhverv » Årets vigtigste teknologier
Årets vigtigste teknologier

Årets vigtigste teknologier

Share

Nordens it-chefer har udpeget årets 10 vigtigste teknologier. Vitualisering og ERP ligger i toppen, mens Microsoft må se sig betydeligt degraderet

It-serviceleverandøren Steria gennemfører hvert år undersøgelsen ’It-chefens udfordringer’ i Skandinavien. Knap 400 it-chefer fra større organisationer i henholdsvis Danmark, Sverige og Norge har deltaget i 2010-undersøgelsen, som Steria netop har færdiggjort i samarbejde med analyseinstituttet Synovate.

Til spørgsmålet om hvilke teknologier, it-cheferne vil prioritere fremover, svarer 38 procent. virtualisering, som trods en tilbagegang i forhold til sidste år fortsat indtager en førsteplads i den danske undersøgelse.

Det betyder, at Microsoft, som i en længere årrække har ligget klart i front går mærkbart tilbage. Hvor Microsoft i 2009 udgjorde 69 procent af danske it-chefers foretrukne trends, ser tallene markant anderledes ud i år: Kun 27 procent nævner Microsoft som førende teknologitrend.

På en dansk andenplads med 29 procent ligger ERP – økonomistyringssystemer. ERP røg i 2009 ud af Top 10 listen over danske it-chefers foretrukne teknologitrends, men er nu tilbage.

En delt dansk tredjeplads går til tynde klienter, arkiv- og sagsbehandling, kundehåndtering, trådløse netværk og Microsoft.

16 procent af de danske it-chefer har sat Cloud Computing på dagsordenen i 2010 som fremtidens teknologi, hvilket gør området til den største klatrer på listen. Også tynde klienter vinder indpas hos danske it-chefer. 27 procent af it-cheferne svarer, at området har deres bevågenhed.

Trods det sidste års massive opmærksomhed på diverse miljøargumenter, står grøn it stadigt svagere på den samlede nordiske liste. Danmark nærmede sig niveauet for de øvrige skandinaviske lande i 2009, hvor en tredjedel af de danske respondenter satte grøn it på prioriteringslisten. I år er det imidlertid kun 20 procent af it-cheferne i Danmark, som nævner området.

Også trådløse netværk taber terræn blandt de danske it-chefer. 27 procent svarer af de danske it-chefer svarer nu, at de anser området for væsentligt. Det rækker til en delt tredjeplads.

Business Intelligence er gået fra en tredjeplads i 2009 til en delt 9. plads sammen med webservices.

Den samlede liste over årets hotteste teknologier i Danmark ser således ud:

1. Virtualisering (2)
2. ERP (12)
3. Tynde klienter (13)
Arkiv- og sagsbehandling (8)
CRM – Customer Relationship Management (10)
Trådløse netværk (13)
Microsoft (1)
8. Administration og overvågning (14)
9. Business Intelligence (3)
Webservices (6)

2009-placeringer i parentes til højre.


TAGS
teknologi

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S