Home » Andet » Årets 10 vildeste datauheld
Årets 10 vildeste datauheld

Årets 10 vildeste datauheld

Share

Uheldige datatab kan have katastrofale følger for både virksomheder og privatpersoner, og 2011 var ingen undtagelse. Men oftest kan de dyrebare data reddes ved hjælp af de rigtige værktøjer, teknik og erfaring.

»Datatab, som indbefatter uerstattelig data – for eksempel store mailservere eller billeder fra et helt liv – giver anledning til stor fortvivlelse hos vores kunder,« siger Henrik Andersen, landechef for Ibas Danmark, som er tjenesteleverandør af datakonstruktion, sletning af data og dataefterforskning.

»I 9 ud af 10 tilfælde har vi succes med at rekonstruere de tabte data. Det vigtigste for os er, at kunden ved, hvornår de skal tage kontakt til os – det skal helst ske umiddelbart, efter datatabet indtræffer. For selvom kunden tror, at alt er tabt, kan vi faktisk oftest hjælpe,« siger Henrik Andersen.

Et ulykkelig hændelse, som endte lykkeligt, fandt sted tilbage i april, hvor en højgravid kvinde kom til Ibas med en ekstern harddisk, der var gået i stykker.

»Hun var helt rundt på gulvet og temmelig rystet, fordi disken indeholdt den eneste udgave af hendes ph.d.-afhandling, som skulle afleveres inden for to uger. Det lykkedes os at rekonstruere indholdet af disken, og da vi afleverede den genskabte data, var det en meget, meget glad og nybagt mor, som havde overskud til at vise den lille ny frem og dele kram ud. Det er den slags situationer, som giver kulør til hverdagen,« siger Henrik Andersen, Ibas.

Ibas har samlet en liste med de 10 mest opsigtsvækkende datatab i 2011

1. Tredobbelt ødelæggelse
Da et lynnedslag forårsagede en brand i en berømt caribisk hjem, blev pc-serveren overhældt med vand af brandfolkene. Mens de ventede på, at bygningen blev sikret, nedsmeltede enheden på grund af varme fra branden og den efterfølgende vandskade. Kroll Ontrack formåede at overvinde de omfattende skader og genoprette alt data.

2. En hundeverden
En mand bad sin kæreste om at sikkerhedskopiere deres billedbibliotek, som indeholdt tusindvis af højopløselige billeder. Hun overførte data fra sin bærbare pc til en ekstern harddisk. Men det var desværre den eneste kopi. Da parret fik besøg af en ven med en hund, hoppede det energiske og glade dyr op fra under bordet, hvor det eksterne drev stod. Drevet røg på gulvet med et brag, og den eneste kopi af billederne gik tabt. Det lykkedes Kroll Ontrack at genfinde alle billeder.

3. Et lille stykke historie
En freelancefotograf havde sit kamera med under optøjerne i London. Da nogle af demonstranterne opdagede, at de blev filmet, ødelagde de kameraet for at fjerne beviset på deres deltagelse. Fotografen fandt vej til Kroll Ontrack, som formåede at genfinde 100 procent af de gemte videooptagelser, som i sidste ende blev videregivet til politiet.

4. I pengeskabet, ikke oven på!
For at undgå at komme for sent til et møde valgte en it-medarbejder at lægge et bånd oven på et pengeskab i stedet for ind i det. Inden for en time blev byen ramt af et ødelæggende jordskælv, hvor båndet røg på gulvet. Båndet blev dækket af mudder, vand og sand og totalt ødelagt. Ved hjælp af Kroll Ontracks genopretningsteknologi blev et helt års arbejde med video og webanimation 100 procent rekonstrueret.

5. Rygning dræber
En nyansat sikkerhedsvagt havde sin første vagt på et kemisk lager. Han havde fået oplyst, at rygning var forbudt, men troede, at ingen ville opdage, hvis han tog en enkelt cigaret efter lukketid. Lige da han havde tændt cigaretten, satte brandalarmen sprinklersystemet i gang, og al elektronisk udstyr, herunder 44 computere og 2 servere, blev oversvømmet. Al data blev genoprettet.

6. Synkende forretningsaftale
To forretningsmænd mødtes på en pub for at diskutere en fremtidig aftale. En tjener kom uheldigvis til at vælte et glas ud over pc’en med forretningsplanerne. Servietter var ikke tilstrækkeligt til at redde hverken pc’en eller de vigtige filer. Det var Kroll Ontrack til gengæld, som formåede at rekonstruere alt data.

7. Katastrofe ved månedsafslutning
Medarbejderne i en regnskabsafdeling arbejdede sent for at afslutte månedsregnskabet. Mens de tog sig en kaffepause, blev der strømafbrud. Alle pc’er lukkede ned, og det samme gjorde serveren med alle regnskabstallene. Heldigvis var afdelingens pc’er koblet til en UPS, men da UPS-battereriet blev drænet, resulterede det i servernedbrud. Kroll Ontrack formåede at rekonstruere data 100 procent.

8. Magnetisk tiltrækning
En bærbar pc blev placeret på et skrivebord i nærheden af nogle sjældne jordarts-magneter. Magneterne kom i kontakt med pc’en, hvilket betød, at den ikke kunne starte korrekt op og begyndte at sige en klikkende lyd. Der var fysisk skade på lagerdiskene, men ved hjælp af genopretningsteknik blev den tabte data rekonstrueret.

9. Virtuel virkelighed
For at øge systemets ydeevne valgte en it-administrator at opdele C- og D-drev på den virtuelle server på tværs af to forskellige systemer. Da han løb tør for plads, havde han brug for at konsolidere C-drevet og D-drevet på samme system. Da han ikke vidste, at den samme navngivning fandtes i begge systemer, fik han overskrevet vigtige data. Også her blev alt data genoprettet.

10. Tab af billeder
En skuespillerinde havde ved et uheld slettet hele sin billedportefølje med modelbilleder, fordi hun havde valgt en forkert USB-enhed ved hjælp af et Mac-gør det selv-værktøj. Kroll Ontrack genfandt alle billeder.


TAGS
computerkatastrofer
datatab
reparation

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S