AA-batterier [STORTEST]: Kæmpe forskel på AA-batterier

AA-batterier [STORTEST]: Kæmpe forskel på AA-batterier

Share

Der er forbavsende forskel på, hvor længe ganske almindelige AA-batterier kan køre, afslører denne test af 10 forskellige alkaline-batterier. Og testens bedste køb giver syv gange mere kapacitet for pengene end testens dårligste batteri

Måske tror du, at alle almindelige alkaline-batterier er nogenlunde lige gode. Men det er de ikke, viser Datatid TechLifes test af 10 populære AA-batterier. Der er kæmpe forskel på, hvor længe batterierne kan køre, og hvor meget kapacitet de giver for pengene.

I princippet kan et batteri testes ligesom enhver anden beholder, der rummer et eller andet. Hæld indholdet over i et målebæger og se, hvor meget der er. Dette er nemt nok med væsker, men noget sværere med strøm.

Se også:  DeWalt MD501 [TEST]: Lam i ulveklæder

Vi kunne også sætte en batteridrevet kanin til at tromme og bruge en smartphone som stopur, men hvorfor ikke gøre det muligt at komme frem til direkte sammenlignelige mAh-værdier? Derfor valgte vi en metode, som kunne realiseres med eksisterende instrumenter i vores testlaboratorium. Den tekniske forklaring ser du til højre.

Testen kan også bekræfte, at der er hold i Duracells reklamer. Det dyre Ultra Power-batteri vinder vores test, fordi det holder længst, og dets ret flade afladningskarakteristik betyder, at der stadig er noget strøm tilbage efter 7 timer.

Den analoge Brüel & Kjær Level Recorder Type 2307 kan registrere batteriafladning med høj præcision. Det tager næsten 7 timer at udskrive den røde kurve på hvert ark.

Del denne