AA-batterier [STORTEST]: Kæmpe forskel på AA-batterier

AA-batterier [STORTEST]: Kæmpe forskel på AA-batterier

Share

Der er forbavsende forskel på, hvor længe ganske almindelige AA-batterier kan køre, afslører denne test af 10 forskellige alkaline-batterier. Og testens bedste køb giver syv gange mere kapacitet for pengene end testens dårligste batteri

Måske tror du, at alle almindelige alkaline-batterier er nogenlunde lige gode. Men det er de ikke, viser Datatid TechLifes test af 10 populære AA-batterier. Der er kæmpe forskel på, hvor længe batterierne kan køre, og hvor meget kapacitet de giver for pengene.

I princippet kan et batteri testes ligesom enhver anden beholder, der rummer et eller andet. Hæld indholdet over i et målebæger og se, hvor meget der er. Dette er nemt nok med væsker, men noget sværere med strøm.

Se også:  Guide: Få din bærbares batteri til at holde længere

Vi kunne også sætte en batteridrevet kanin til at tromme og bruge en smartphone som stopur, men hvorfor ikke gøre det muligt at komme frem til direkte sammenlignelige mAh-værdier? Derfor valgte vi en metode, som kunne realiseres med eksisterende instrumenter i vores testlaboratorium. Den tekniske forklaring ser du til højre.

Testen kan også bekræfte, at der er hold i Duracells reklamer. Det dyre Ultra Power-batteri vinder vores test, fordi det holder længst, og dets ret flade afladningskarakteristik betyder, at der stadig er noget strøm tilbage efter 7 timer.

Den analoge Brüel & Kjær Level Recorder Type 2307 kan registrere batteriafladning med høj præcision. Det tager næsten 7 timer at udskrive den røde kurve på hvert ark.

Del denne