Home » Sikkerhed » 8,8 mio. hackertrusler med Covid-19 blokeret
8,8 mio. hackertrusler med Covid-19 blokeret

8,8 mio. hackertrusler med Covid-19 blokeret

Share

E-mails med Covid-19 som tema har været den altdominerende største hackertrussel i 2020. Hackere har siden januar spredt 8,8 mio. Covid-19-trusler, og hele 92 pct. af dem er sendt ud via mail. Det viser en ny opgørelse fra cybersikkerhedsselskabet Trend Micro

Trend Micro har registreret og blokeret hele 27,8 mia. trusler i første halvdel af 2020. Af dem har COVID-19-relaterede trusler fyldt klart mest med 8,8 mio. trusler på verdensplan.

Ifølge cyber defense specialist Jesper Mikkelsen fra Trend Micro i Danmark er udviklingen forventelig.

“Vores undersøgelser viser, at 77 pct. af danskerne har arbejdet mere hjemme end normalt siden coronakrisens start. Det betyder, at vi er blevet endnu mere afhængige af e-mail i arbejdstiden. Samtidig er risikoen for at blive hacket typisk større, når man arbejder hjemmefra. Det ved hackerne godt, og det forsøger de at udnytte gennem e-mails med indhold, som er relevant for vores hverdag, herunder selvfølgelig COVID-19.”

E-mail er den farligste kanal

Det er ikke kun COVID-19-trusler, der spredes via e-mail. Generelt er e-mail den langt mest benyttede kanal for alle typer af hackerangreb. Således ankom hele 93 pct. af de 27,9 mia. trusler i første halvår via e-mail. 10,2 mio. af e-mail-truslerne var rettet imod Danmark. Det placerer Danmark på en 79. plads på den globale liste over lande med flest e-mailangreb. Nummer 1 er USA.

Se også:  Malwarebytes står bag populært sikkerhedsprogram – men er selv blevet hacket

Også direktørsvindel via e-mail, også kaldet Business Email Compromise, steg markant med 19 pct. flere angreb i første halvdel af 2020 sammenlignet med anden halvdel af 2019.

Voldsom stigning i sikkerhedshuller

Antallet af offentliggjorte sikkerhedshuller i software fra bl.a. Microsoft og Adobe er steget med hele 74 pct. sammenlignet med sidste halvår af 2019. Således lukkede Microsoft et rekordstort antal sikkerhedshuller (129) i juni.

“Sikkerhedshuller er et stort problem, fordi det kræver konstant disciplin fra både it-afdelingens og medarbejdernes side at holde softwaren opdateret, så nye sikkerhedshuller bliver lukket hurtigt. Her ved vi, at produktivitet slår sikkerhed for mange medarbejdere. Blandt andet ved vi, at 30 pct. af danske medarbejdere ikke bekymrer sig om, hvorvidt et program er godkendt af virksomheden eller ej, så længe de får løst deres opgave. Det kan betyde, at medarbejderne bruger programmer med kendte sikkerhedshuller, fordi de ikke gider at bruge tid på at opdatere dem,” siger Jesper Mikkelsen.

Se også:  Nedlukning har forbedret to ud af tre danskeres arbejdsliv
Flere sikkerhedshuller i industrisystemer

Trend Micro har også observeret en mærkbar stigning på 16 pct. i antallet af nye sikkerhedshuller i industrisystemer, som omfatter bl.a. programmerbare industrirobotter, transportmaskiner og komplette produktionsanlæg, som har forbindelse til internettet.

“Mange fabrikssystemer var tidligere totalt isolerede fra omverdenen, men fordi de i stigende grad kobles til internettet, kan stadig flere af systemerne hackes og misbruges udefra. Danmark er helt i front med en global sjetteplads på listen over lande med flest industrirobotter, så det er uden tvivl et sikkerhedsproblem, vi også her i Danmark vil se mere til i fremtiden,” siger Jesper Mikkelsen.


TAGS
corona
covid-19
sikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S