Home » AOD Pro » 87 procent af virksomheder i Danmark er uforberedte på at cyberangreb
87 procent af virksomheder i Danmark er uforberedte på at cyberangreb

87 procent af virksomheder i Danmark er uforberedte på at cyberangreb

Share

En stor del af nordiske virksomheder vil miste mere data ved et nedbrud, end de selv mener, at deres forretning kan tåle. Det viser en ny undersøgelse fra Veeam

Når en virksomhed i gennemsnit mister 25 procent af deres data efter et cyberangreb, hvor meget data kan virksomheder så tåle at miste, før det påvirker deres økonomi væsentligt?

Det spørgsmål bør flere virksomheder og organisationer stille sig selv. Der er nemlig en stor diskrepans mellem den beskyttelse, de forventer at have, og den beskyttelse, IT-afdelinger kan levere i tilfælde af fx et ransomwareangreb.

Det er blot en af konklusionerne i Veeam Data Protection Trends Report 2022, som viser, at 87 procent af de nordiske virksomheder og organisationer har et “Protection Gap” – dvs. en forskel mellem hvor meget data, de kan tåle at miste i forbindelse med et nedbrud, og hvor ofte de foretager backup af deres data. Det er en stigning på 13% i forhold til sidste års rapport, hvor 74 procent af nordiske virksomheder og organisationer sagde, at de havde et “Protection Gap”. Det er en forhøjet risiko, som virksomhederne ikke kan tåle i en situation, hvor antallet af cyberangreb er steget og den digitale transformation er øget under pandemien.

Lige så bekymrende er det, at 86 procent af nordiske virksomheder og organisationer rapporterer at de har et “Availability Gap” – dvs. hvor hurtigt de skal kunne gendanne data efter et nedbrud i forhold til, hvor hurtigt, de i virkeligheden kan være fuldt operationelle igen. Det er en stigning på 7 procent i forhold til de 79 procent, som havde identificeret denne udfordring i sidste års rapport. Det vil medføre lavere produktivitet, fordi der ikke er adgang til produktionsmiljøerne, hvilket vil betyde at virksomheden ikke alene oplever nedetid, men også faldende indtægter.

Se også:  Nu stormer virksomhederne op i skyen
Udvalgte tal fra Veeam Data Protection Trend Report (Nordics):

97 procent af nordiske virksomheder og organisationer har oplevet uventet nedetid i løbet af de seneste 12 måneder.
70 procent af nordiske virksomheder og bruger allerede cloud services som en del af deres databeskyttelse.
57 procent af nordiske virksomheder og organisationer anvender containere og 36% har planer om at gøre det indenfor de kommende 12 måneder.
88 procent af nordiske virksomheder og organisationer forventer at øge deres budget til databeskyttelse i løbet af 2022, så de bruger i gennemsnit 7% mere end i 2021.

“Det er tal, der, der bør bekymre enhver virksomhedsleder, for det er i bund og grund deres ansvar, at virksomheden har en effektiv strategi for at genskabe data efter et angreb. Det har alt for længe været holdningen, at ansvaret for databeskyttelse lå hos virksomhedens CIO. Det er på tide, at den øvrige ledelse deler dette ansvar,” mener regional direktør for Veeam i Norden, Victor Engelbrecht Dohlmann.

Se også:  Tyskland advarer mod brug af Kasperskys sikkerhedsprodukter

Han hæfter sig også ved, at 71 procent af de nordiske virksomheder og organisationer oplyser, at de har været udsat for ransomware i 2021, og at det dermed er den største enkeltstående årsag til nedetid for andet år i træk.

“Danske ledere bør spørge sig selv, hvor længe deres forretning kan overleve, hvis de oplever et nedbrud. Men der er ingen, der taler om det. Ingen, der stillet det spørgsmål. Der er en kæmpe modsætning mellem deres forventninger og virkeligheden – og også mellem den investering, der skal til for at afhjælpe problemet og det tab, et datanedbrud vil påføre virksomheden,” siger Victor Engelbrecht Dohlmann.

Han understreger, at det ikke kun er økonomiske tab, der er en trussel for virksomhedernes overlevelse. Lige så kritiske er tab af kunder, medarbejdere, drift og omdømme.

Rapporten viser også, at 87 procent af nordiske virksomheder og organisationer forventer at øge deres budget til moderne databeskyttelse i 2022 – en stigning på 7 procent i forhold til 2021.

“Det er positivt, at det store fokus, der har været på ransomwareangreb tilsyneladende har haft en effekt. Men det ændrer ikke ved, at mængden af data vokser så voldsomt i disse år, at forskellen på den beskyttelse, der er behov for, stiger hurtigere end de investeringer, der foretages,” siger Victor Engelbrecht Dohlmann.


TAGS
sikkerhed
veeam

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S