Home » Internet » 8 smarte tricks når du googler
8 smarte tricks når du googler

8 smarte tricks når du googler

Share

I anledning af søgemaskinens 20-års fødselsdag er her 8 eksempler på smarte funktioner og tips, som kan gøre livet endnu lettere for dig, når du googler

Siden 1998 har Google været med til at afgøre milliarder af væddemål (det viser sig eksempelvis, at der faktisk er en smule koffein i koffeinfri kaffe), men i de seneste 20 år har Google løbende forfinet og udbygget verdens mest brugte søgemaskine med en lang række nyttige funktioner og værktøjer. Her er en lille introduktion til nogle af de nyere features …

1. Find begivenheder i dit nærområde: Hvis du gerne vil have overblik over, hvad der sker af spændende ting i en bestemt by i den kommende tid, kan du spørge Google. Skriv eksempelvis “Arrangementer i Sønderborg” i søgefeltet og du vil se en fortegnelse over lokale koncerter, teaterforestillinger og andre arrangementer direkte på søgesiden.

2. Se sportsresultater i realtid: Google gør det nemt at holde sig opdateret på de seneste scoringer og kampresultater. Indtast navnet på dit yndlingshold eller liga fx “Manchester United” eller “Superligaen” og se stillinger, resultater og recaps fra de seneste kampe.

Se også:  Google Nest WiFi [TEST]: Stuevenligt Wi-Fi-system med stemmestyring

3. Få hjælp til valutaomregning: Hvis du shopper i udenlandske webshops eller er på vej ud i verden, er denne service brugbar: Du kan få valutaomregninger i realtid direkte på søgesiden. Søg efter en konkret valutakonvertering fx. 30 Euro i DKK og frem kommer en boks med beløbet i danske kroner baseret på den aktuelle valutakurs.

4. Bliv klogere på din mad: Du kan finde ernæringsmæssige oplysninger om de mest almindelige fødevarer uden at skulle spise dig igennem hele den store internet-buffet. For eksempel kan du spørge “hvor mange kalorier er der i skinke?” eller “hvor meget sukker er der i tomatsauce?” Så serverer Google ernæringstallene for dig.

5. Få hjælp til definitioner og synonymer: Du kan bruge Google som en ordbog og sprogligt opslagsværk. Prøv at søge på “hvad betyder anakronisme?”, og få opdateret dit ordforråd på et splitsekund.

Se også:  Google udsætter revolution på nettet

6. Søg med din stemme: Hvis du gerne vil slippe for at taste, kan du indtale dine søgninger. Det kræver bare, at du slår mikrofonen til på din smartphone, tablet eller computer.

7. Søg med et billede: I Google billedsøgning kan du trykke på kameraikonet til højre for søgefeltet og uploade et foto fra din computer, så finder Google det samme eller lignende billeder på internettet.

8. Søg i en specifik tidsperiode: Du kan indsnævre din søgning til et bestemt datointerval og kun se indhold, der er offentliggjort i den specifikke periode. Dette kan være nyttigt, hvis du eksempelvis er interesseret i, hvordan et emne eller nyhedshistorie blev dækket på et bestemt tidspunkt. Tryk på Værktøjer og vælg et bestemt tidsinterval – helt ned til den seneste time.


TAGS
Google
søgemaskine

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S