Home » Transport » 8 biler med vilde lydanlæg
8 biler med vilde lydanlæg

8 biler med vilde lydanlæg

Share

Hvis du tror, bilstereo hører fortiden til, så kig lige med her, hvor vi løfter sløret for otte af dagens mest lækre musikanlæg til fire hjul. Du får også overblik over, hvilke lydproducenter der leverer til hvilke bilfabrikater

Stort set alle biler leveres i dag med stereosystemer eller infotainmentanlæg, hvor musikunderholdningen er bygget sammen med navigation og bilcomputer til et komplet og kompakt info-system.

Men ligesom nogle biler er bedre end andre, er nogle lydsystemer også bare bedre end andre. Biler i luksusklassen nyder godt af bilfabrikanternes samarbejde med verdens ypperste producenter af lydsystemer. Bestemte bilmærker hænger uløseligt sammen med bestemte lydmærker. Og bilproducenterne indgår til stadighed nye alliancer. 

Her viser de otte mest sagnomspundne leverandører af sublim billyd, hvad de kan tilbyde de heldige bilmærker, som de samarbejder med.

1 Revel i Lincoln

Omgivet af lyd fra 28 højttalere

Amerikanske Revel Ultima 3D er et af de største lydanlæg til biler i dag. Det er monteret
i kæmpe-SUV’en Lincoln Aviator. Selskabet fra 1997 ejes i dag af Harman Kardon.

Se også:  Sådan sikrer du at bilbatteriet er i topform til vinteren

2 B&O i Ford

Dansk luksuslyd til amerikansk luksus-elbil

Mange fine tyske bilmærker såsom Audi, BMW og Mercedes Benz har samarbejdet med B&O. Også engelske Aston Martin og nu Ford med den nye elektriske Mustang Mach-E har indgået alliance med Bang & Olufsen.

En tredjedel af instrumentbordet er optaget af lydsystemet, og her har blandt andet to 25 mm-diskanter en 8 cm mellemtone-enhed fundet plads. Dette arrangement sikrer ikke mindst en tydelig gengivelse af menneskelige stemmer, der ellers ofte ”mudres” på bekostning af musikgengivelsen. For at tilføre et hjemligt udtryk har B&O betrukket de to tweetere med frontstoffet Heathered Grey, der også anvendes på nogle af B&O’s hjemmehøjttalere.

Se også:  Ni ud af ti plug-in hybridbilister mener, at de kører grønt

Anlægget omfatter desuden en Externally Coupled Subwoofer (ECS), der udnytter hele kabinen som klangbund og dermed skulle give samme basoplevelse som en op til 80 procent større og dobbelt så tung traditionel sub. I alt omfatter Ford Mustang Mach-E-anlægget 10 højttalere, der drives af 560 watt.

B&O har måtte erkende, at nok støjer elektromotorerne mindre, men pumper, generatorer og andre systemer støjer så meget mere, og det skal regnes ind i lydanlægget.

1 2 3 4Næste

TAGS
bang og olufsen
Bil
bilstereo
elbil
elektriske transportmidler
harmon kardon
jbl
musikanlæg

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S