Home » Styresystem » 77 fif der gør din pc bedre
77 fif der gør din pc bedre

77 fif der gør din pc bedre

Share

45 Opgaveskift og virtuelle Skriveborde
Windows 10 har en ny opgavevisning: Tryk på tasterne Win + Tab for at se alle åbne vinduer indpasse sig på skærmen. Klik på et vindue for at skifte til det eller træk det til ”Skrivebord 2” for at overføre det til et andet Skrivebord. Du kan organisere vinduer hen over flere Skrive-borde (klik på ”+” for at oprette nye) ved at trække dem til det ønskede Skrive-bord. Hold Ctrl + Win, og tryk på taster-ne ”højre pil” og ”venstre pil” for at flyt-te mellem dine Windows-Skriveborde.

46 Gendan Biblioteker
Som standard er biblioteker skjult. Gør dem synlige ved i Stifinder at skifte til fanen ”Vis”, klik derefter på knappen ”Navigationsrude” og vælg ”Vis biblioteker”.

47 Læg Proceslinjen i siden
Udnyt bredden på din widescreen-skærm ved at flytte Proceslinjen til venstre eller højre i stedet for nederst på skærmen. Det er en fin metode til at genoverveje, hvordan du bruger dit Skrivebord. Højreklik på en tom del af Proces-linjen, og sørg for, at indstillingen ”Lås proceslinjen” ikke har et flueben ved siden af sig (ellers klik for at fjerne det). Du kan derefter trække og slippe Proceslinjen til din foretrukne position, før du låser den igen.

Se også:  Her er alt det nye i Windows 10, version 1809

48 Få mere ud af din storskærm
Store skærme med høj opløsning kan mindske teksten så meget, at den er svær at læse. Ret det via Start > Indstillinger > System > Skærm. Brug rullemenuen under ”Skift størrelse på tekst, apps og andre elementer” for at forstørre. Klik på ”Avancerede skaleringsindstillinger” for at få adgang til muligheder for a styre bestemte elementer.

49 Send til flere steder
Sektionen ”Send til” i kontekstmenuen er nyttig. Holder du Shift-tasten nede, mens du højreklikker på en fil eller mappe, ser du en udvidet liste over muligheder i undermenuen, der vises. For at slette eller tilføje steder til menuen ”Send til”, skal du trykke på tasterne Win + R, skrive ”shell:sendto” og derefter trykke på Enter-tasten.

Se også:  Guide: Gør dine fotos bedre med gratis værktøj

50 Optag dine pc-problemer
Der kan være tidspunkter, hvor du løber ind i et problem med din computer og ikke ved, hvad du skal gøre. Det kan være svært at forklare andre pro-blemet, så brug Trinoptager. Programmet gør det muligt at registrere, hvad der sker på skærmen og derefter sende det til én, der måske kan hjælpe. Indtast ”Trinoptager” i søgelinjen og vælg programmet. Klik på knappen ”Start optagelse”, og brug computeren, indtil problemet igen opstår. Klik på ”Stop Optagelse”, før du gemmer og mailer filen.

51 Se, hvor din pc bliver brugt
Windows 10’s Ressource-overvågning viser dig, hvordan din processor, hukommelse og lagerenheder anvendes. Tryk på tasterne Win + R, skriv ”resmon” og tryk på Enter-tasten. Graferne afslører, hvordan individuelle programmer og processer gør brug af computerens hardware.

TAGS
fif
tips
tricks
Windows 10

DEL DENNE
Share

Seneste Tech test
Seneste konkurrencer

Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2019
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S