Home » Styresystem » 77 fif der gør din pc bedre
77 fif der gør din pc bedre

77 fif der gør din pc bedre

Share

07 Rul gennem inaktive vinduer
Windows 10 gør det muligt at rulle i inaktive vinduer. Kør musen hen over det inaktive vindue. Brug derefter hjulet til at rulle uden at klikke for at vælge vinduet. Sluk funktionen via Indstillinger > Enheder > Mus, hvis den irriterer dig.

08 Kompatibilitetstilstand
Ældre software, som du er afhængig af, fungerer muligvis ikke som forventet i Windows 10. Prøv at højre-klikke på et programs genvej, vælg ”Egenskaber”, og klik derefter på fanen ”Kompatibilitet”. Marker boksen under ”Kompatibilitetstilstand”, og vælg versionen af Windows, som programmet arbejdede under.

09 Placer knapper på Proceslinjen
Windows sparer plads ved at kombinere vinduer fra samme program i ét proces-linjeikon. Vil du se hvert vindue, højreklikker på du på Proceslinjen og vælger ”Egenskaber”. Brug rullemenuen ”Kombiner knapper på proceslinjen” og for at vælge mellem ”Aldrig”, ”Altid, skjul etiketter” og ”Når proceslinjen er fuld”.

10 Udregn og omregn
Lommeregneren kan meget mere end plus og minus. Klik på menuknappen (tre streger) og få vist mulighederne ”Videnskabelig” og ”Programmør”, en datoberegner og konverteringsprogrammer.

Se også:  Guide: Kom videre fra Windows 7

11 Skift størrelse på vindue
Du kan ændre størrelsen og placeringen af et åbent vindue på flere måder. Hold tasten Win nede, og tryk på tasten for pil op for at maksimere et vindue eller pil ned for at minimere. Du kan bruge Win-tasten med tasterne for venstre pil og højre pil til at fæstne et vindue til skærmens venstre eller højre side. Brug Win-tasten + Home for at minimere alt undtagen det aktuelle vindue.

12 Udvid startområdet
Ved at slå ”Vis flere felter på Start” til under Indstillinger > Personlig tilpasning > Start er det muligt at maksimere Startmenuen for at klemme flere dynamiske felter ind. Ved klik på et felt åbnes indholdet i den aktuelle visning og ikke blot selve appen.

13 Ryk rundt i meddelelsesområdet
Kan du ikke lide, hvordan ikoner vises i Meddelelsesområdet på Proceslinjen, kan de bare trækkes og slippes i nye positioner. Perfekt til at skræddersy Proces-linjen, så den passer til dine behov.

Se også:  Her er alt det nye i Windows 10, version 1809

14 Frigør diskplads
Hold dit pc-drev godt kørende ved at rydde ud i skrammel og overflødige filer. Skriv ”cleanmgr” i Proceslinjens søgefelt for at starte Windows’ eget Diskoprydningsværktøj eller hente programmet CCleaner fra www.piriform.com og få et kraftigere oprydningsprogram.

15 Minimer alle vinduer
For hurtigt at minimere alle åbne programmer og vinduer, trykker du samtidigt på tasterne Win + M. Alternativt kan du tag fat i et vindue med musen og ryste det. Bevægelsen minimerer alle andre vinduer, undtagen det, du har fat i.

16 Forhåndsvisning af skrifter
Åbn mappen Skrifttyper i det gamle Kontrolpanel, og få en forhåndsvisning af de skrifttyper, du har installeret, uden at skulle åbne noget. Alle skrifter, som du ikke har brug for, kan skjules eller slettes. Lav en backup inden ved at kopiere dem til en anden mappe.

TAGS
fif
tips
tricks
Windows 10

DEL DENNE
Share

Seneste Tech test
Seneste konkurrencer

Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2019
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S