Home » Styresystem » 77 fif der gør din pc bedre
77 fif der gør din pc bedre

77 fif der gør din pc bedre

Share

Windows 10 kan meget mere, end du tror. Datatid TechLife afslører her alle de afgørende tips, tricks og hemmeligheder, der gør din pc endnu bedre

Hvis du er superbruger eller bare en ganske almindelig pc-ejer, er der altid noget nyt at lære. Især, da Microsoft hyppigt udsender gratis opdateringer for at forbedre, og nogle gange helt ændrer, hvordan styresystemet fungerer.  Der er masser af skjulte tricks i Windows 10’s oktober-opdatering fra 2018, som gør dit liv med computeren lidt nemmere. Nogle værktøjer og muligheder er lette at finde, mens andre virker som hemmeligheder, du først afdækker, hvis du graver lidt efter det.

På de kommende sider deler vi nogle af de bedste Windows-tips, blandt andet hvordan du ændrer posterne i Proceslinjen eller låser din computer til mere komplekse opgaver såsom oprydning for at få mere lagerplads eller oprette en startdisk til nødsituationer. Vores tips er skrevet med henblik på nyeste version af Windows 10, men mange fungerer også med tidligere versioner, da funktionerne er videreført fra generation til generation.

Se også:  Guide: Sådan bruger du emojier i Windows 10

Så læs videre for at få et bedre og mere effektivt Windows 10.

01 Kør to programmer side om side
Du behøver ikke manuelt ændre størrelsen på programvinduer, bare træk et vindue ud i skærmens venstre side, og det udvides til at fylde halvdelen. Gentag med et andet vindue til højre for at se begge side om side. Ophæv indstillingen ved at trække vinduerne ud af position.

02 Få hurtig adgang ved at fastgøre mapper
Bruger du ofte de samme mapper, så fastgør dem i Stifinders liste ”Hurtig adgang”. Det gør du ved at åbne Stifinder og trække en mappe over i listen. Nu er den både synlig her, og når du højreklikker på Stifinders ikon i Proceslinjen, vises dine fastgjorte mapper her.

03 Nem åbning af nyt programvindue
Når et program kører, og du klikker på dets proceslinjeikon, skifter du til den pågældende app eller det pågældende program. Foretrækker du at starte et nyt vindue, skal du bare holde tasten ”Shift” nede, mens du klikker på ikonet.

Se også:  Windows 11 rulles ud fra 5. oktober

04 Aktivér nattelys
Er du natteravn eller finder skærmens blåhvide generende for øjnene, så gå til Indstillinger > System > Skærm og slå skyderen under ”Nattelys” til. Denne funktion skifter automatisk skærmens baggrundsbelysning til en varmere farvetemperatur. Færdigt arbejde.

05 Vist på forhånd
Har du flere programmer åbne, kan man let miste overblikket. Gør det nemt ved at holde musen hen over et aktivt programs proceslinjeikon for at få en forhåndsvisning. Flyt musen op i for-håndsvisningen for at få vist i fuld skærm, og klik derefter på det for at skifte mellem programmerne.

06 Lås ved hjælp af et enkelt tastetryk
Må du forlade din pc et øjeblik, kan du hurtigt låse den ved at bruge tasterne Win + L, hvor ”L” står for ”lock” (lås). Nu er din pc låst.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11Næste

TAGS
fif
tips
tricks
Windows 10

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S