75.000 danskere dropper fastnettet på et halvt år

75.000 danskere dropper fastnettet på et halvt år

Share

På blot seks måneder har 10 procent af danske fastnetejere droppet den traditionelle fastnettelefon. Det viser den nye telestatistik for første halvår 2015, som Energistyrelsen offentliggør i dag. Nu udfordres fastnetteknologien imidlertid fra endnu en kant. I år opgraderer teleselskabet 3 nemlig mobilnetværket med nye teknologier, som bl.a. gør det muligt at foretage taleopkald via WiFi og 4G.

Ifølge Energistyrelsens nye telestatistik for første halvår af 2015, så er antallet af fastnetabonnementer i Danmark faldet med 10 procent i løbet af seks måneder. Samtidig er taletrafikken via fastnettet faldet 19, 2 procent, hvorimod den mobile taletrafik er steget med 4,9 procent fra 6.499 mio. minutter til 6.816 mio. minutter fra første halvår 2014 til første halvår 2015.

Se også:  Slut med roaming-afgifter allerede til sommer

”Tallene fra Energistyrelsen viser, at mobilen er danskernes foretrukne kommunikationsmiddel. Udover sms, e-mail, sociale medier og diverse apps, så bruger vi også mobilen til de korte, hurtige opkald og de lange, hyggelige samtaler, der førhen var reserveret til fastnettelefonen. Smartphones giver os nemlig en helt anden fleksibilitet og mobilitet, der gør, at vi ikke længere er afhængige af tid og sted,” siger Morten Christiansen, CEO for 3 Danmark.

Nye teknologier udfordrer fastnettet på ny

Del denne