Home » Transport » 7 ting du skal vide før du køber elbil
7 ting du skal vide før du køber elbil

7 ting du skal vide før du køber elbil

Share

For at være sikker på, om en elbil kan dække dine behov, er der nogle særlige faktorer du skal være opmærksom på. Her giver vi et hurtigt overblik over de vigtigste …

1 Rækkevidde

Rækkevidden afgør ikke blot fleksibiliteten af dit køretøj, men også prisen. Elbilsbatterier er hundedyre. Ofte vil der være forskellige batteristørrelser at vælge imellem, med stor prisforskel til følge. Bundniveauet er cirka 200 kilometer på en opladning. De bedste biler klarer op til 600-700 kilometer. Rækkevidden måles typisk efter WLTP-standarden, som er nogenlunde retvisende, men vær opmærksom på, at den reelle rækkevidde afhænger af fart og kørestil.

2 Opladning

Tjek, hvilke muligheder bilen har for opladning. Der findes forskellige standarder og stiktyper. Dem kan du læse om her. En form for lynopladning er almindeligt, men der er stor forskel på, hvor hurtig den er.

Se også:  Tesla slået af pinden: Her er årets mest solgte elbil i Europa

Læs vores test af populære elbiler her:

Elbiler [STORTEST]: Fra mini til SUV – så forskellige er elbilerne

3 Køreegenskaber

De fleste elbiler har fart- og vejbaneassistent i en eller anden form, men hvor smart den er – om bilen er selvkørende, kan parkere selv, har bremsefunktion i speederen og lignende – er forskelligt fra model til model. Hos nogle kan man tilvælge smarte funktioner i købsprocessen.

4 Motorkraft

Motoren er selvfølgelig heller ikke helt uden betydning. Effekten opgøres i kW, men omregnes også til hestekræfter, ligesom hos benzinbilerne. Forskellen er enorm. Den dyreste i testen har næsten fem gange så meget power som den billigste. Fælles for elbilerne er dog, at de generelt accelererer ret hurtigt.

Se også:  Tesla sænker prisen på Model S markant
5 Indvendigt udstyr

Hvor moderne skal det være og hvilke luksusfunktioner vil du have? Nogle elbiler ligner en klassisk bil indeni – med fysiske fartindikatorer, håndbremse, gearskifter m.m., mens andre er gennemdigitaliserede og betjenes med touchskærm og stemmestyring. Den slags koster dog. Nogle funktioner kan tilvælges i købsprocessen, herunder også lydanlæg, mens andre er standard for den specifikke model.

TAGS
elbil
elektriske transportmidler

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S