Home » Transport » 7 ting du skal overveje, når du køber elcykel
7 ting du skal overveje, når du køber elcykel

7 ting du skal overveje, når du køber elcykel

Share

En cykel er en stor investering, så det er med at gøre sig grundige overvejelser, før du køber. Her er de vigtigste ting, du med fordel kan tænke over

1 Formål

Det kan godt være, at du ser dig selv på en fiks racercykel, men hvis virkeligheden er, at du skal hente børn og fragte større ting, skal du vælge din cykel ud fra disse behov. Gør dig seriøs overvejelse om, hvad cyklen skal bruges til, inden du køber. Elcyker fås i et utal af varianter fra små sporty modeller til store christianiacykler. Der findes ikke én model, som tilfredsstiller alle behov.

2 Rækkevidde

Rækkevidden afhænger først og fremmest af batteriets størrelse, men cyklens type, rytterens vægt og udetemperaturen har også noget at sige. Det er rigtig ærgerligt at mangle strøm, så køb hellere lidt for stort batteri end lidt for lille. Bruger du udelukkende cyklen til arbejde, og ved du, at du uden problemer kan nå frem og tilbage på et mellemstort batteri, er der dog ingen grund til at købe det dyreste. Så er det bare at oplade hver nat.

Elcykler [STORTEST]: Fra ladcykel til monstercruiser – hvilken elcykel skal du vælge?

3 Batteri

Det er ikke kun størrelsen, du skal overveje, når det gælder cyklens batteri. Der findes forskellige typer af batterier. Generelt anbefales det at holde sig til litium-ion eller litium-polymer, da de er pålidelige og kan klare klatopladninger. En opladning tager typisk 5-6 timer, men nogle batterier kan hurtigoplades, så ventetiden næsten halveres. Batterier kan normalt oplades indendørs, men der er forskel på, hvor de sidder på cyklen. Nogle sidder bagpå sammen med bagagebæreren, mens andre sidder inde i stellet.

Se også:  Gaming i forlygterne og 700 km rækkevidde: Så vild er Audis nye elbil
4 Motortype

Motoren kan være placeret på forhjulet, baghjulet eller på krankboksen sammen med pedalerne, en såkaldt centermotor. Helt firkantet kan det siges, at en forhjulsmotor og en baghjulsmotor giver dig større assistance. De trækker eller skubber dig frem, og du behøver stort set ikke træde i pedalerne, før motoren tager fat. Ulemperne er, at en forhjulsmotor kan gøre cyklen lidt sværere at manøvrere, mens en baghjulsmotor kun fungerer med udvendige gear. En centermotor kræver mere pedalkraft fra rytteren, men gør samtidig cyklen mere stabil og naturlig at cykle. I Danmark må motoren ikke være kraftigere end 250 W, så de fleste har denne ydelse.

Se også:  Sådan ser Skodas nye elbil ud - de første tegninger er afsløret
TAGS
elcykel
elektriske transportmidler

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S