Home » Bærbar computer » 7 ting du bør overveje, før du køber tynd bærbar
7 ting du bør overveje, før du køber tynd bærbar

7 ting du bør overveje, før du køber tynd bærbar

Share

Tynde bærbare har det til fælles, at de er tynde. Derudover er de vidt forskellige, og det er godt, for vi har alle forskellige behov. Her får du en miniguide, før du køber ny computer

Der er stor vægtforskel på tynde bærbare. Og hvis du har den bærbare med dig hver dag, betyder det noget, om den vejer 2 kg eller lidt mere end 1 kg. Men her skal du finde et kompromis, som passer dig, for jo lettere computeren er, des dyrere er den som regel også.

Læs også:De tynde skønheder får endnu flere kræfter

2 Skærmopløsningen er særlig vigtig

Skærmen på tynde bærbare er ikke så stor, typisk 13,3”. Derfor betyder skærmens opløsning særlig meget, især hvis du har behov for at have flere vinduer åbne på samme tid. Full HD-opløsning er oftest rigeligt til de fleste og vil samtidig give dig detaljerede billeder, når du redigerer billeder eller ser film.

[pt id=’2034393′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Hvis du har mulighed for det er det også en god idé at afprøve tastaturet før du køber. Testens Lenovo IdeaPad har et meget smukt og velfungerende tastatur.”‘]

Hvis du har mulighed for det, er det også en god idé at afprøve tastaturet, før du køber. Testens Lenovo IdeaPad har et meget smukt og velfungerende tastatur.

3 Gå efter 8 GB ram

Med 8 GB ram har din computer tilstrækkelig hukommelse til alle de mest gængse opgaver. Avancerede spil øger dog behovet for hukommelse til 12 GB eller mere. De fleste computere kan udstyres med ekstra ram, typisk 8 GB. Men det er jo ikke gratis, så ofte kan det betale sig at købe en maskine med præcis den mængde ram, du har brug for.

Se også:  Vind en let og lækker bærbar fra Acer

4 Overvej ekstern harddisk

Langt de fleste, tynde bærbare benytter den ret nye ssd-teknologi til harddisklagring, fordi den er hurtigere og fylder mindre end traditionelle harddiske. Men ssd-kredse er stadig ret dyre, så normalt rummer en computer ikke mere end 256 GB lagerplads. Har du brug for mere, er løsningen så at gemme billeder, videoer og andet, som fylder meget, på en ekstern harddisk – eventuelt i kombination med betalt ekstraplads på en skytjeneste som Dropbox eller OneDrive.

5 Batteritid skal op på 8 timer

Ideen med en bærbar computer er, at man skal kunne arbejde på den, når der ikke er en stikkontakt i nærheden. Så batteritiden er vigtig. Minimum skal computeren kunne køre i fuld drift og på trådløst netværk i 7-8 timer.

Se også:  Samsung Galaxy Book S: Lækker letvægter

6 Lev med begrænsede tilslutninger

En tynd bærbar har så lidt højde, at der ikke altid er plads til ethernet-stik eller andre specialtilslutninger, så enten skal du indkøbe diverse adaptere, eller også skal du overveje, om du ikke skal have en mere traditionel bærbar computer, hvis kablet netforbindelse er vigtigt.

7 Klædt på til underholdning

Den bærbare pc er også blevet en underholdningscentral, hvor vi spiller og ser film, mens vi sidder i et fly, på et tog, på bagsædet i en bil eller i sommerhuset. Til filmkigning skal du have en skærm med full HD-opløsning, og computeren skal levere god lyd gennem eksterne højttalere og hovedtelefoner. Den slags kvalitet koster, så drop multimediekravene, hvis du kun bruger computeren til tekst, beregninger, internet, mail og lignende.


TAGS
Bærbar computer

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S