Home » Underholdning » 7 tech-film du bør se på CPH:DOX
7 tech-film du bør se på CPH:DOX

7 tech-film du bør se på CPH:DOX

Share

Filmfestivalen CPH:DOX starter i morgen, og her vil der være masser af guf for de tech-interesserede. Vi har fundet 7 tech-film i programmet, der er værd at se

De danske biografer kommer til at vrimle med spændende dokumentar den kommende tid. Filmfestivalen CPH:DOX starter i morgen og byder på et væld af film om forskellige emner – ikke mindst teknologi, som får lov at fylde en del i festivalens program. Der vil være film om alt fra robotter med kunstig intelligens, teknologi til at snyde døden til storstilede projekter om fusionsenergi. I samarbejde med CPH:DOX har vi udplukket 7 af de mest interessante tech-relaterede dokumentarer.  

Machine of Human Dreams

Instruktør: Roy Cohen

Den anerkendte computerekspert Ben Goertzel har viet sit liv til at udvikle en højere form for intelligens. ‘Machine of Human Dreams’ er en enestående film om kærlighed til teknologien og udviklingen af en robot med evner og intelligens svarende til det menneskelige sind. Samtidig giver instruktøren Roy Cohen, gennem 2 års observation, et fantastisk indblik i, hvordan Ben og hans team må overvinde personlige, professionelle og økonomiske problemer forbundet med deres forsøg på at skabe det næste store skridt i evolutionen. Kan Ben mon bygge den første maskine, der kan tænke selv og erstatte menneskelige opgaver? Og ønsker vi, at han skal gøre det?

Future of Work and Death

Instruktør: Wayne Walsh, Sean Blacknell

Fremtiden er ikke hvad den har været – og det er mennesket heller ikke. Teknologien er godt i gang med at undergrave alle faste forestillinger om livet. Og selv ikke dets to mest fundamentale grundvilkår – arbejdet og døden, selvfølgelig! – går fri. I hvert fald ifølge dette filmessay, som med tør humor og originale analyser kigger i den helt store krystalkugle og kortlægger det hastigt foranderlige landskab mellem biologi, økonomi, psykologi og teknologi. Intet mindre. Vores hjerner og kroppe er ved at udvikle sig ud over alle biologiske begrænsninger, samtidig med at økonomiske og digitale netværk lægger sig i et stadig mere fintmasket net ud over planeten. Nogle af verdens klogeste hoveder giver deres besyv med i det overraskende og rigt detaljerede argument, der på baggrund af statistik og hårde facts også giver plads til et spekulativt ‘hvad nu hvis…’ Og som dybest set konfronterer os med spørgsmålet om, hvilket liv det egentligt er vi helst vil leve.

Se også:  Samsung har skabt "verdens mest uhyggelige film" - se den her ...
The Perfect Selfie

Instruktør: Jenni Salonen

Den finske Instagram-stjerne, Olivia Oras, har 20.000 følgere. Men for hende, at antallet af følgere på de sociale medier ikke noget særligt. Olivia er datter af en kunstner, og hendes liv er derfor allerede en smule anderledes end en almindelig teenagers. Olivia deler billeder af sine ‘feel good’-øjeblikke, men hun er også kritisk over for sociale medier og dets brugere. Det bekymrer hende, hvor overfladiske og fordomsfulde, vi kan bllive, når vi færdes på Instagram og Facebook. Og samtidig ved hun også godt, at hun selv er med til at og øge denne tendens gennem de ubekymrede og storsmilende øjeblikke, hun deler med sine følgere. I ‘The Perfect Selfie’ følger vi Olivia liv i et år og oplever de stunder, hun ikke deler online. Der er dårlige dage, hvor alt er for hårdt og nedslående – men der er også små, smukke øjeblikke, der får lov at være vigtige i sig selv, uden at skulle lægges ud på Olivias Instagram-konto. ‘The Perfect Selfie’ er en påmindelse om, at den personlighed vi deler online, ofte kun er en lille brøkdel af os selv. Olivia har 20.000 følgere, men kender de hende egentlig?

Voyage of Time: Life’s Journey

Instruktør: Terrence Malick

Terrence Malick, en af Hollywoods allerstørste instruktører, står i forvejen bag storfilm som ‘The Tree of Life’, ‘The Thin, Red Line’ og ‘Knight of Cups’. I sin første dokumentarfilm kaster han sig over noget så storslået som fortællingen om vores egen jordklode. ‘Voyage of Time’ er et ambitiøst og fænomenalt smukt formeksperiment, der gennem fantastiske og respektindgydende billeder fortæller historien om vores univers, lige fra Big Bang over den mesozoiske tid og til den ukendte fremtid. Kom med på en enestående rejse gennem rum og tid, og få et unikt indblik i vores uendeligt store og spændende univers – og den fortid, nutid og fremtid, vi alle sammen har til fælles.

The Girl of 672K

Instruktør: Mirjam Marks

15-årige Annegien har flere følgere på de sociale medier end de fleste Youtube-stjerner kan drømme om, og på Instagram deler hun sine smukke kunstfotografier med næsten 700.000 følgere. Samtidig bliver hun kontaktet af agenter, der vil gøre hende rig – og til en stjerne. Men Annegien vil i virkeligheden hellere vise sit talent frem end sig selv. På CPH:DOX er der mulighed for at møde Annegien på hendes egen hjemmebane, nemlig i en workshop, hvor hun viser sine evner direkte fra sin smartphone.

Se også:  Samsung har skabt "verdens mest uhyggelige film" - se den her ...
PHOTON

Intruktør: Norman Leto

Inspireret af kvantefysikeren David Deatsch’s bestseller, er ‘PHOTON’ en usædvanlig og bevægende film, der visualiserer, hvad vi i dag ved om universets historie, om livet og evolutionen. Norman Leto tager os med på en smuk og meditativ rejse ind i fotonernes verden – fra begyndelsen: om stjernerne og planeterne til selve livet: hvad ved vi, og hvad vi ikke om livet og dets oprindelse.

Unrest

Instruktør: Jennifer Brea

’Unrest’ er en livsbekræftende og tankevækkende fortælling om journalisten Jennifer Brea, som blev diagnostiseret med sygdommen kronisk træthedssyndrom (forkortes M.E), kort før hendes bryllup. ‘Unrest’ er Jennifers egen film om hendes sygdom, hendes ægteskab og kampen for at få erklæret kronisk træthedssyndrom en fysisk sygdom. For mens Jennifer Brea knapt kan holde sine øjne åbne, endsige sidde i en rullestol, plæderer hendes læge at sygdommen udelukkende er psykisk – hvorfor hun begynder at filme sig selv fra sin sygeseng, mens hun opfordrer andre med lignende diagnose til at gøre det samme. ‘Unrest’ er en rørende historie om at skabe mening i livet, når alt andet forandrer sig – og om hvordan vi behandler mennesker med sygdomme, som vi endnu ikke helt forstår. En unik kraftpræstation af en stærk ung kvinde, men samtidig et vigtigt politisk vidnesbyrd. Og en film der i den grad kalder på handling.

CPH:DOX finder sted fra 16-26. marts, og er dermed den absolut største dokumentarfilmfestival i forårssæsonen på verdensplan. For at have den nødvendige fysiske plads til at vokse rykker CPH:DOX i 2017 festivalcentrum fra Cinemateket til Kunsthal Charlottenborg. Kunsthallen ombygges i tæt samarbejde med CPH:DOXs hovedsponsor, det internationale møbelbrand Normann Copenhagen, til et internationalt festivalpalæ med udstillinger, alternative biografformater, debatter, branche-forum samt virtual reality. CPH:DOX fortsætter med at vise dokumentarfilm i biografer over hele landet, men Kunsthal Charlottenborg bliver i fremtiden CPH:DOXs hovedkvarter under hele festivalen.

Se hvornår filmene vises og læs mere om CPH:DOX her.

 


TAGS
CPH:DOX
film

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S