7 tech-film du bør se på CPH:DOX

7 tech-film du bør se på CPH:DOX

Share

Filmfestivalen CPH:DOX starter i morgen, og her vil der være masser af guf for de tech-interesserede. Vi har fundet 7 tech-film i programmet, der er værd at se

De danske biografer kommer til at vrimle med spændende dokumentar den kommende tid. Filmfestivalen CPH:DOX starter i morgen og byder på et væld af film om forskellige emner – ikke mindst teknologi, som får lov at fylde en del i festivalens program. Der vil være film om alt fra robotter med kunstig intelligens, teknologi til at snyde døden til storstilede projekter om fusionsenergi. I samarbejde med CPH:DOX har vi udplukket 7 af de mest interessante tech-relaterede dokumentarer.  

Machine of Human Dreams

Instruktør: Roy Cohen

Den anerkendte computerekspert Ben Goertzel har viet sit liv til at udvikle en højere form for intelligens. ‘Machine of Human Dreams’ er en enestående film om kærlighed til teknologien og udviklingen af en robot med evner og intelligens svarende til det menneskelige sind. Samtidig giver instruktøren Roy Cohen, gennem 2 års observation, et fantastisk indblik i, hvordan Ben og hans team må overvinde personlige, professionelle og økonomiske problemer forbundet med deres forsøg på at skabe det næste store skridt i evolutionen. Kan Ben mon bygge den første maskine, der kan tænke selv og erstatte menneskelige opgaver? Og ønsker vi, at han skal gøre det?

Se også:  Test: En projektor i hånden
Future of Work and Death

Instruktør: Wayne Walsh, Sean Blacknell

Fremtiden er ikke hvad den har været – og det er mennesket heller ikke. Teknologien er godt i gang med at undergrave alle faste forestillinger om livet. Og selv ikke dets to mest fundamentale grundvilkår – arbejdet og døden, selvfølgelig! – går fri. I hvert fald ifølge dette filmessay, som med tør humor og originale analyser kigger i den helt store krystalkugle og kortlægger det hastigt foranderlige landskab mellem biologi, økonomi, psykologi og teknologi. Intet mindre. Vores hjerner og kroppe er ved at udvikle sig ud over alle biologiske begrænsninger, samtidig med at økonomiske og digitale netværk lægger sig i et stadig mere fintmasket net ud over planeten. Nogle af verdens klogeste hoveder giver deres besyv med i det overraskende og rigt detaljerede argument, der på baggrund af statistik og hårde facts også giver plads til et spekulativt ‘hvad nu hvis…’ Og som dybest set konfronterer os med spørgsmålet om, hvilket liv det egentligt er vi helst vil leve.

Se også:  Test: En projektor i hånden
The Perfect Selfie

Instruktør: Jenni Salonen

Del denne