Home » Bærbar computer » 7 stærke råd før du køber studie-pc
7 stærke råd før du køber studie-pc

7 stærke råd før du køber studie-pc

Share

Uddannelser er forskellige, mennesker er forskellige. Alligevel er der bestemte ting, du bør overveje, når du vælger en bærbar studie-pc

Hvis du slæber den bærbare pc med dig hver dag, er størrelse og vægt en af de allervigtigste faktorer. Der er stor forskel på en 17”-model og en med for eksempel 13” i volumen. Det samme gør sig gældende med vægten – her kan en forskel på et enkelt kilo gøre stor forskel, når du skal løfte rundt på studie-pc’en flere gange hver dag.

Læs også: Stortest: Få den perfekte studie-computer

2 Dit studie afgør skærmstørrelsen

En lille og handy 13”-skærm er fantastisk, men kræver dit studie billedredigering, filmredigering eller cad-tegninger, må du træne dine arme og investere i en stor og relativ tung model med 15”- eller endda 17”-skærm. Overvej også, om du så skal købe en separat skærm, som kan tilsluttes med HDMI. Sørg for at få en computer, der kan trække skærmopløsninger op til 4K, så er du fremtidssikret.

Læs også: Gør din studie-pc klogere og bedre

3 For høj ydelse er dyrt

Lad være med at købe specifikationer, som du ikke har brug for. Især er stærke processorer fordyrende. Hvis du blot skriver og surfer, skal du vælge en relativ billig bærbar med en rimelig ydelse. Brug så hellere pengene på at få et godt tastatur og ergonomi. Men er der tale om en uddannelse, der stiller krav om at behandle grafik, film eller fotos, skal du vælge en pc med i5- eller i7-processor og dedikeret grafikkort.

Se også:  Bærbare computere [STORTEST]: 6 lette bærbare til det mobile kontor
4 Gå efter 8-10 timer uden netstrøm

På studiet er der ikke altid adgang til strøm, og hvis du er meget på studiets trådløse netværk, sluger din pc en masse batteristrøm. Der findes mange billige pc-bud på markedet, som giver god pris/ydelse, men med en batteritid på blot 4-5 timer. Drop dem! Køb en maskine, som har batteritid på 8-10 timer (eller tilkøb et større batteri).

5 Den rette forbindelse

Vær opmærksom på, at nogle uddannelser kræver ethernet-forbindelse, HDMI eller har andre særlige krav. Undersøg dette før køb. Du kan dog få adapterstik til de fleste specialtilslutninger, hvis du har overset specialkrav.

Se også:  Abook Unique M41 [TEST]: Sejlivet – men lidt for dyr
6 Mobilt netværk i pc’en?

Flere pc’er får simkort-holder, så du kan gå på det mobile net. Det er værd at overveje, hvis du rejser meget eller for eksempel besøger et sommerhus uden trådløs router. Det giver dig også frihed til at arbejde i marken, hvis det kræves i dit studie. Du kan selvfølgelig købe en ekstern dongle eller benytte din mobiltelefon som router, men det er ikke helt så komfortabelt.

7 Når studiet er beskidt

Nogle uddannelser og de efterfølgende job foregår i ”beskidte” miljøer som på byggepladser eller skibe. Det kan normale pc’er ikke tåle, og de risikerer hurtigt at opgive ævred. Her kan du overveje at vælge en såkaldt ”tough” model, som er robust bygget og kan tåle vandstænk, støv og meget skiftende temperaturer. Tjek, at den udpegede computer er solidt bygget: Vrid lidt i chassiset, og mærk hvor stift det er. Der er to ulemper ved disse særlig hårdføre pc’er: De er tunge og fyldige, og de koster noget mere end traditionelle notebooks.

 

Udvalget er stort i nettets computerbutikker, men nogle studier stiller særlige krav til computerens størrelse, skærm og kræfter.

Udvalget er stort i nettets computerbutikker, men nogle studier stiller særlige krav til computerens størrelse, skærm og kræfter.


TAGS
Bærbar
studie
studie-pc

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S