7 stærke råd før du køber OLED-tv

7 stærke råd før du køber OLED-tv

Share

Et stort OLED-tv er stadig ikke billigt, og derfor kan det betale sig at være godt rustet før køb. Hvilken størrelse skærm skal man for eksempel gå efter?

1 Stor, større eller størst?

Der findes ikke mange OLED-tv’er i de små størrelser, vi kender fra LED-tv’erne. Møbleringsmæssigt er det ikke en udfordring. For med et godt tv-signal kan du placere dig og din familie tæt på tv’et (der naturligvis har 4K-opløsning), selvom skærmen er på over 50”.

Se også:  OLED-tv'er [STORTEST]: Så gode er super-tv’erne lige nu
2 Er signalet godt nok?

I dag lever vi med en meget blandet kvalitet på tv-indholdet. Har du et godt tv-signal, er det stadig ”kun” 720p eller 1080i – nogle gange full HD og stort set aldrig 4K, som de nyeste OLED-tv’er ellers er leveringsdygtige i. Bruger du streamingtjenester, kan kvaliteten også variere, og derfor bør du om muligt se tv’et i aktion tilført forskellige signaler. I butikken tilføres alle tv’er et signal, der viser skærmene fra deres bedste side. Resultatet kan nemt være et andet med en udendørsantenne tilsluttet derhjemme. Et OLED-tv er dyrt, så måske kan du låne det hjem og prøve det.

3 Duer det til gaming?

Overvejer du at tilslutte en gamingkonsol til dit nye OLED-tv? Så skal du tage en pause engang imellem, for ellers kan billedet godt brænde fast. Af samme grund har alle OLED-tv’er en automatisk pausefunktion, hvor tv’et sætter et andet billede på skærmen. OLED er ikke det oplagte valg til gaming, hvis du spiller rigtig meget.

Del denne