Home » TV » 7 stærke råd før du køber nyt tv
7 stærke råd før du køber nyt tv

7 stærke råd før du køber nyt tv

Share

Billige tv’er kræver særlige overvejelser, for her kan du spare ekstra penge. Her er 7 råd, til når du skal købe nyt tv som kan hjælpe dig med at vælge og fravælge mere eller mindre nødvendige funktioner

1 Rum og pris afgør størrelsen på dit tv

Den gennemsnitlige tv-skærmstørrelse i danske hjem fortsætter med at vokse, og med et godt tv er der i teorien ingen øvre grænse for, hvor stort tv’et kan være, så længe der er plads til det i stuen.

Læs også: Billige tv’er [STORTEST]: Flot kvalitet fra de billige tv’er

Men du kan bruge kiggeafstanden som en god retningslinje. Det er rarest at sidde mindst 2-3 meter fra et tv på 50” og gerne cirka 2 meter fra et tv på 40”. Billige tv’er afslører deres ringere billedkvalitet tydeligst, når skærmarealet er stort, så her bør du overveje at skrue lidt ned for tommerne.

Et billigt 40”-tv kan være en fornøjelse, men vælger du en model på for eksempel 43” i samme kvalitet, kan du blive skuffet over et kornet og udynamisk billede. 

2 Vælg ikke altid højeste opløsning

Som udgangspunkt skal du i dag vælge en skærm med UHD-opløsning (4K). Men du bør altid vælge et godt full HD-tv frem for et mindre godt tv med UHD.

I en årrække fremover vil udbuddet af 4K-udsendelser være ret begrænset, så der er ingen grund til at gå efter den højest mulige opløsning, hvis du køber et billigt tv. Så bliver du bare skuffet over billedkvaliteten.

3 Ikke smart-tv for enhver pris

Det er rart med et smart-tv, men så skal det også være nemt at betjene og have et rigt udvalg af tjenester og apps. Især i billige tv er smart-tv-delen ofte langsom og mangelfuld, og så er du bedre tjent uden, hvis det kan spare nogle kroner.

Alternativt kan du tilslutte en computer direkte via HDMI-indgangen, bruge den nyeste Apple TV eller en Chromecast for at opnå smart-tv-funktioner.

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S