Home » TV » 7 stærke råd før du køber nyt tv
7 stærke råd før du køber nyt tv

7 stærke råd før du køber nyt tv

Share

En masse nye teknologier og begreber har igen gjort det indviklet at købe tv. Følg disse syv råd, så undgår du at bruge dine penge på en halvdårlig fladskærm

1 55” er bare bedre

Hvad skal man egentlig lægge allermest vægt på, når man vælger tv? Svaret er: størrelsen. Jo større tv’et er, des bedre bliver oplevelsen. Ganske enkelt. At der så er andre hensyn – som at et kæmpe-tv ikke passer ind i hjemmets indretning – det er en anden sag.

2 Vælg 4K og HDR

Du skal sidde tæt på en tv-skærm for at få det optimale ud af den finkornede 4K-opløsning (UHD), og der findes ikke mange tv-udsendelser eller andre kilder med 4K og/eller den nye billedforbedrende teknologi HDR. Men der kommer mere og mere, og de tv’er, der i dag dur til noget, har alligevel altid 4K og HDR. Så tag bare de to plusser med.

Se også:  Her er årets store tv-nyheder fra Samsung
3 Glem specifikationerne

Stir dig ikke blind på specifikationerne – tallene for opdateringsfrekvens, betragtningsvinkel og den slags. De siger ikke ret meget om tv’ets kvalitet, og forskellige tv-producenter anvender forskellige metoder til at nå frem til deres værdier. De vil jo helst stille deres produkter i godt lys.

4 Det gode billede er beskedent

Hvis du har mulighed for at finde en butik, hvor du kan sammenligne tv’er ved siden af hinanden, kan det være udflugten værd. Vælg aldrig det tv, som har de hidsigste farver, selvom det umiddelbart imponerer. Du bliver i længden træt i øjnene af urealistisk farvelade. Vælg hellere et tv med mere naturlige farver og uden udpenslede detaljer.

Se også:  Her er det første tv med smart lydplatform
5 Sort er ikke sort snak

Tv-panelets evne til at vise sorte områder i billedet som helt sorte er en af de vigtigste forudsætninger for et godt tv-billede. Så hvis du kan sammenligne tv-skærme, kan du prøve at lægge mærke til, hvor mørkt de mørkeste områder fremtræder. Sort skal være sort, ikke en grå nuance.

TAGS
køb af tv
Råd
tv

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S