Home » Mobiltelefon » 7 stærke råd før du køber ny smartphone
7 stærke råd før du køber ny smartphone

7 stærke råd før du køber ny smartphone

Share

Der er mange penge sparet ved at købe en smartphone lige under laget af nye topmodeller. Men du kan optimere dit køb endnu mere ved at følge disse syv eksperttips

1 Vælg styresystem efter temperament

I dag er der kun to relevante styresystemer på markedet, iOS og Android. Det er et temperamentsspørgsmål, hvad du skal vælge. iOS er den sikre løsning. Miljøet er ekstremt styret af Apple. Der er færre sjove apps (men dog mange).

Se også:  Smartphones [STORTEST]: Få en super-mobil til lavere pris

Til gengæld slipper du for fejl og manglende sikkerhed. Vælger du Android, får du et større udbud af apps. Miljøet er sikkert, men ikke så garderet som hos Apple. Producenterne lægger deres egen overbygning på Android-systemet, så udseende og faste apps er ikke helt de samme fra mobil til mobil.

2 Tjek lige skærmstørrelsen

Selvom du ikke køber en topmodel, kan du sagtens få en skærm på 6” og opefter. Det er fedt, når du ser video eller spiller, og det giver et dejlig stort tastatur (har du brede fingre?), men store mobiltelefoner ligger også dårligt i en bukselomme. Så dine vaner afgør sagen.

3 Vælg mange kameraer

I dag har mobiltelefoner ofte mere end to kameraer. Jo flere, jo bedre – hvis du fotograferer meget. Du får nemlig generelt bedre billeder og flere features.

4 Vælg 64 GB

Mobiltelefonens hukommelse gemmer blandt andet videoer, billeder og musik. Vi anbefaler, at du vælger en model med minimum 64 GB hukommelse og gerne med mulighed for at kunne udvide hukommelsen med et ekstra hukommelseskort. Med mange levende billeder og apps rammer du hurtigt loftet med færre GB til rådighed.

5 Glem ikke lydkvaliteten

Vi er mange, der bruger mobiltelefonen som musikafspiller. Og så skal lyden da være i orden. Vælg en mobil, hvor Datatid TechLife dokumenterer god lyd, benyt en streamingtjeneste med høj lydkvalitet, og køb et ordentligt sæt hovedtelefoner. Mobilens eget headset er i bedste fald halvdårligt.

6 Træk noget fra batteritiden

De store smartphones kan give lang batteritid. Men en hurtig processor, en farve-stærk, stor skærm og en gps på hårdt arbejde sluger strøm. Så tjek den officielle batteritid, og træk lidt fra. Så ved du, hvor længe du har en tændt smartphone.

7 Ja, designet er vigtigt

En stor del af fornøjelsen ved at eje en mobiltelefon er nydelsen af dens design. Men mobilen skal også være funktionel. Prøv at holde den udkårne model i hånden. Mange mobiler med skærme, der smyger sig rundt om telefonens kant, kan være ret glatte at holde på. Måske får du brug for at tilkøbe et cover.


TAGS
gode råd
smartphone

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S