Home » Hovedtelefoner og højttalere » 7 stærke råd før du køber hovedtelefon
7 stærke råd før du køber hovedtelefon

7 stærke råd før du køber hovedtelefon

Share

Et sæt gode hovedtelefoner er i høj grad en personlig sag, hvorfor det er vigtigt selv at afdække behov og muligheder inden et køb. Bliv klædt godt på til processen

1 Find din type

Hvilken hovedtelefon er du til? Der findes tre typer. De små in-ear-modeller er det praktiske valg, når du hører musik fra mobilen, mens du cykler, løber, går eller pendler. Over-ear-modellerne er store, øreomsluttende hovedtelefoner, der – alt andet lige – giver bedst lydkvalitet.

Det bedste valg, hvis du kun lytter derhjemme. On-ear-modellerne er mellemløsningen. De sidder uden på øret, du kan høre lyd fra omgivelserne (og omgivelserne kan i nogen grad høre, hvad du lytter til).

2 Pasformen er afgørende

Uanset hvilken type du bruger, er det afgørende, at hovedtelefonen sidder godt på hovedet eller i øret. In-ear-modeller i god kvalitet fås med forskellige indsatser, gummipropper, så du kan få hovedtelefonen til at sidde godt og slutte tæt. On-ear- og over-ear-modellerne kan med fordel afprøves før køb.

Se også:  Fortæl os om dine tablet-vaner og vind

De skal sidde godt fast på hovedet, men må ikke klemme. Hovedbøjlen må ikke genere, og ørekopperne må ikke blive for varme omkring øret. Jo dyrere hovedtelefonen er, des større er sandsynligheden for god komfort, men prøv før køb, hvis det er muligt.

3 Træner du med musik i øret?

Det går lidt lettere med løbetræningen eller træningen i fitnesscentret, hvis der er animerende musik til. Her vil vi helt klart anbefale, at du vælger et headset, der er udviklet til sportsbrug. Ellers vil det med tiden blive ødelagt af sved (og vand, hvis du løber udenfor).

4 Tag telefonen på den nemme måde

Mange headsets kan ikke blot bruges til at nyde musik, men også til det mere praktiske at tage et mobilopkald. Det lærer man hurtigt at sætte pris på.

Se også:  Noise cancelling hovedtelefoner [TEST]: God støjreduktion er blevet billigere
5 Fjern støjen

Aktiv støjreduktion bliver også mere og mere almindeligt i hovedtelefoner. At slippe for den omgivende støj er især en fordel, hvis du sidder i et tog, i et fly eller i støjfyldte omgivelser. Med mange modeller har du endda mulighed for at slå støjreduktionen til og fra, så du kan færdes sikkert i trafikken.

TAGS
gode råd
hovedtelefoner
Tips og tricks

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S