Home » Hovedtelefoner og højttalere » 7 stærke råd før du køber hovedtelefon
7 stærke råd før du køber hovedtelefon

7 stærke råd før du køber hovedtelefon

Share

Der er forvirrende mange muligheder, når man står foran at skulle købe en hovedtelefon. Her er de syv vigtigste ting, du skal tage stilling til for at få fat i den rigtige løsning

1 Find den rigtige type

Først skal du finde den optimale hovedtelefontype. Skal det være en in-ear, en on-ear eller en over-ear? Det afhænger af, hvor og hvordan hovedtelefonen primært benyttes, men også lidt af personlig smag. De små øretelefoner, in-ear-typen, er praktiske til en mobiltelefon eller under træning.

Trods mikrostørrelsen kan de levere fin lyd. Prisen er ofte fornuftig – dog er de kabelfri modeller dyrere. On-ear-typen sidder uden på øret. Den kan levere god lyd og høj komfort til en overkommelig pris og er det oplagte valg, når du er på farten, men vil undgå en alt for tung og voldsom hovedtelefon.

Se også:  B&Os nye luksushørebøffer koster kassen

Over-ear-typen er ”sværvægtsklassen”, og her kan du opnå den bedste lydkvalitet. Til hjemmelytning er den nummer et, mens den er mindre oplagt ude i det fri.

2 Lav pris eller mange funktioner

Jo flere funktioner hovedtelefonen tilbyder, jo mere koster den – uden nødvendigvis at spille bedre af den grund. Så kan du nøjes med en kablet in-ear-model, vil du i de fleste tilfælde kunne få en fantastisk lydkvalitet uden at betale dyrt for det. Det du må undvære, er for eksempel avanceret styring og aktiv støjreduktion.

3 Flere muligheder til træning

Det er oplagt at bruge et sæt kablede eller trådløse in-ear-hovedtelefoner, hvis du nyder at have musik til træning eller en løbetur i skoven. Der findes endda særlige sportsheadset, som sidder godt fast, og som kan tåle sved, støv og regn.

Se også:  Sennheiser HD 650 [TEST]: Klassikeren er det sikre valg

Men der er andre muligheder. Du kan få hovedtelefoner i alle størrelser og modeltyper, som er hårdføre, og som du også kan bruge på for eksempel en byggeplads. On-ear-modellerne er dog ikke så velegnede til løb, hvor de kan opleves generende og varme, men i et fitness-center er de bestemt en mulighed.

4 Kontrollér batteritiden

Trådløse hovedtelefoner kræver batteri, så her skal du undersøge batteritiden. Tidligere kunne en hovedtelefon typisk spille 6-7 timer, før den skulle lades op igen. Men i dag behøver du sjældent sætte den til opladning hver eneste dag. En angivet batteritid på 30 timer er blevet almindeligt (i praksis er batteritiden ofte lidt lavere).

TAGS
hovedtelefoner
købeguide
Tips og tricks

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S