Home » Bærbar computer » 7 stærke råd før du køber en tynd bærbar
7 stærke råd før du køber en tynd bærbar

7 stærke råd før du køber en tynd bærbar

Share

Lette og tynde bærbare computere presser teknologien til det yderste. Så hvilke punkter skal du i særlig grad være opmærksom på før køb? Det svarer vi på med disse ekspertråd

1 Styresystem handler også om pris

Ingen tvivl om, at Apples styresystem macOS skaber en intuitiv brugerflade. Men i dag er Windows-oplevelsen ikke udfordrende. Så det er snarere et spørgsmål om vane, hvilket af de to systemer du vælger. For Windows taler dog, at hardwaren som regel er billigere, og at udvalget af programmer er større. Er du gamer eller ingeniør, vælger du nok en Windows-maskine. Windows 10 fås i to basis-versioner, Home og Pro. Maskiner med Windows 10 Pro er dyrere. For de ekstra penge får du funktioner som harddiskkryptering med Bitlocker, fjernstyring af andre pc’er og mulighed for at køre browsere i en beskyttet ”sandkasse”. De færreste hjemmebrugere har behov for Pro-ydelserne.

Se også:  Ekstrem power i Lenovos nye bærbare
2 Skærmstørrelse efter arbejdsopgaver

Langt de fleste lette bærbare har en skærm på 13-13,3”. Det er et fint kompromis mellem ønsket om størst mulig skærm og mobilitet. 14”-skærme er dog blevet mere almindelige i det lette segment, og det gør en forskel. Hvis du skal have større tekstdokumenter og regneark åbne, får du brug for hver en kvadrattomme. Med hensyn til opløsningen er full HD et minimumskrav, som alle overholder i dag. Går du op i opløsning, vil du som regel få et flottere og ikke mindst mere detaljeret billede. Men Windows-ikoner og tekst bliver også mindre.

3 Så let må den være

Det er rart med en let bærbar computer, som du ubesværet kan tage med dig overalt. Men det skal ikke gå ud over maskinens holdbarhed. Konstruktionen skal helst være vridningsstabil, så den ikke bøjer for meget, hvis du holder den helt yderst i et hjørne. Chassiset skal være stift, så det tynde bundkort og skærmen ikke udsættes for mekaniske belastninger, der kan forkorte computerens levetid.

Se også:  ThinkPad'en bliver tyndere - nede på 11 mm
4 Så lidt lager kan du nøjes med

Mange moderne notebooks giver ikke mulighed for at opgradere hukommelse eller diskstørrelse. Vi anbefaler derfor, at du straks fra starten går efter minimum 8 GB hukommelse og en 256 GB ssd. Ssd’erne er blevet billigere, men det er stadig dyrt at købe en meget stor disk, så beregn, hvor meget plads du egentlig har brug for. Måske kan nogle af dine tunge filer ligge i skyen på OneDrive. Hvis du har et Office 365-abonnement får du 1 TB lagerplads med i købet.

TAGS
lenovo
Ultrabook

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S