Home » Bærbar computer » 7 stærke råd før du køber en konvertibel bærbar
7 stærke råd før du køber en konvertibel bærbar

7 stærke råd før du køber en konvertibel bærbar

Share

Konvertible computere kan lidt mere end traditionelle bærbare. Så her skal du gøre dig nogle særlige overvejelser, før du slipper dit betalingskort løs

1 To styresystemer – men ikke de sædvanlige

Skal det være Windows eller Mac? Det er standardspørgsmålet, før du køber en bærbar computer – men ikke når det gælder konvertible bærbare. Apple laver slet ikke bærbare af den hybride slags. Til gengæld dukker Googles styresystem Chrome OS op som et alternativ til Windows. Hvis du ikke har brug for så meget kraft, fordi du blot surfer, mailer, skriver tekst og arbejder med regneark, så kan du ligeså godt vælge en billig og let Chromebook. Ellers er Windows stadig det eneste rette valg.

Se også:  Hybrid-pc’er [STORTEST]: Stil skærmen præcis som du vil
2 Batteritid med et gran salt

Batteritid er vigtigt, hvis du rejser meget og arbejder undervejs eller er mange timer på et studiested med ringe adgang til strøm. Ellers er det mindre vigtigt. Alle producenter angiver en batteritid for deres bærbare computere. Timetallet er ikke helt skævt, men gælder ikke for ”tung” anvendelse som Wi-Fi, gaming og streaming. Opgives der 10 timer, skal du nok regne mere med omkring 8 timer ved normalt brug. Sigt højt, for batterier bliver med tiden dårligere og efter et par år sidder du tilbage med en batteritid på måske 2-3 timer. En let Chromebook har generelt længere batteritid end en heftig Windows-bærbar topprocessor og dedikeret grafikkort.

3 Konvertibel eller noget andet

Her har vi fokus på konvertible bærbare, hvor skærmen kan vendes 360 grader rundt, så den lægger sig ind mod bagsiden af tastaturdelen. Denne type er første og fremmest en notebook og dernæst en tablet. Men der findes også en anden type, de såkaldte 2 i 1-bærbare, hvor du kan hægte skærmen af tastaturdelen. Dem skal du vælge, hvis dit primære ønske er at få en tablet, der også kan fungere som bærbar computer.

4 Find det rette skærmkompromis

Det er dejligt med en generøst stor skærm, hvis du arbejder med grafik, video, foto, programmering og lignende eller bruger computeren til at se film og sport på. Men en 15,6”-model kan opleves som for stor og for tung, hvis du ofte vender skærmen 360 grader rundt og bruger computeren som en tablet placeret i skødet. 13” eller mindre er fint til de fleste opgaver, men det er ikke nogen stor skærm, så ofte vil 14” være det bedste kompromis.

TAGS
gode råd
hybrid bærbar
Tips og tricks

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S