Home » Bærbar computer » 7 stærke råd før du køber en dyr bærbar
7 stærke råd før du køber en dyr bærbar

7 stærke råd før du køber en dyr bærbar

Share

Blot fordi du går efter det bedste af det bedste, skal du ikke betale for unødige funktioner. Her er mange penge at spare ved at vælge rigtigt

1 Ude eller hjemme

Dyre computere kan være store og stærke eller tynde og næsten ligeså stærke. Hvis du alligevel kun vil bruge den bærbare derhjemme er vægten ikke så kritisk, og du kan gå efter en 15,6”-skærm. Det kan give en mindre besparelse at se stort på formfaktoren, for det koster ekstra at presse elektronikken sammen på trang plads.

2 Den ideelle skærm

En lille 13,3”-skærm er fristende, hvis du arbejder, mens du pendler i et tog eller på et fly. Men i vores optik er 14” den ideelle størrelse, hvis du skal have en computer, der både er håndterbar og har en skærm, hvor du kan arbejde med mange samtidige vinduer en hel dag.

Se også:  5 stærke tips før du køber hovedtelefon

Hvis skærmen har høj opløsning, oplever du flere detaljer, hvis du for eksempel bruger pc’en til et afslappende spil elle en spændende film. Du får også mere plads på Skrivebordet. Til gengæld bliver ikoner og tekst mindre (teksten kan dog nemt forstørres).

3 Tjek tilslutningerne

Er der tale om en computer, du også skal bruge i forbindelse med arbejde, bør du tjekke, om den kan bruges med en dockingstation og ikke mindst, om den har de tilslutninger, du har behov for. Det kan være USB-C, HDMI eller Thunderbolt, som ikke alle computere har.

4 Hukommelse og lager

8 GB hukommelse (ram) er tilpas i dag, da der ofte følger en hurtig ssd med en kvalitetsbærbar, som i sig selv løfter pc’ens hastighed. Men skal du arbejde med store filer og/eller mange programmer er 16 GB at foretrække – ligesom en harddisk på mindst 256 GB bør være minimum. 128 GB ssd bliver nemlig hurtigt for lidt.

Se også:  Microsoft Surface Laptop 4 [TEST]: Strømlinet Windows-laptop

De større diske på 512 GB eller 1 TB er stadig kostbare som ssd-typer. Nogle bærbare leveres med dobbeltdisk, så du har både en ssd-type og en større traditionel løsning. Det er en fremragende løsning, indtil ssd’erne kommer ned i pris.

TAGS
Bærbar computer
købeguide
Tips og trick

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S